Yandex Metrica

Öğrenci affı başvurusu ne zaman? 2022 öğrenci affı başvurusu nasıl yapılır?

Öğrenci affı başvurusu ne zaman? 2022 öğrenci affı başvurusu nasıl yapılır?

Üniversitede eğitim alırken ilişiği kesilen ve yükseköğrenim kurumuna kayıt yaptırma hakkı kazandığı halde bazı sebepler yüzünden kayıt yaptıramayan öğrenciler için geçmişe yönelik süre sınırlaması olmadan üniversite eğitimine devam etme hakkı tanınan yasa kabul edildi. Peki öğrenci affı başvurusu ne zaman? 2022 öğrenci affı başvurusu nasıl yapılır?

Genel

29.01.2024, 12:54

Öğrenci affı hakkında detaylar belli oldu. Koşulları taşıyan öğrenciler, üniversiteye başvuru yapması koşuluyla 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciliğine devam edebilecek. Peki öğrenci affı başvurusu ne zaman? 2022 öğrenci affı başvurusu nasıl yapılır?

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

ÖĞRENCİ AFFI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Öğrenci affı için yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrenciler bu haktan yararlanabilecek. 

Öğrenci affı yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dahil, terör suçu ile kasten öldürme, işkence, eziyet, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olanlar ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler dışında, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlama hakkı elde edecek.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

2022 ÖĞRENCİ AFFI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenci affı, kanın teklifi kabul edildi. 2022 öğrenci affı başvurusu için detaylar henüz belli olmadı. 2022 öğrenci affı hakkında detaylar belli olunca sizleri bilgilendireceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading