Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk! Çalışmalar bitti: 21 Ocak'ta başlayacak ve 5 Şubat'ta bitecek

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir ilk! Çalışmalar bitti: 21 Ocak'ta başlayacak ve 5 Şubat'ta bitecek

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden de 4 alanda tüm kursları açma kararı aldı.

Genel

23.01.2024, 20:19

Bakanlık yaz okulu kapsamını genişleterek bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de tüm kursları açarak, "Bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda eğitim verecek. 

20 Ocak'ta 19 milyon öğrenci yarıyıl  tatilini yapmak üzere karne alacak. Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde de ilk kez kış döneminde ücretsiz olarak tüm kursları açma kararı aldı. Kurslar 21 Ocak'ta başlayacak ve 5 Şubat Pazar günü bitecek.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

5 GRUPTA ETKİNLİK YAPILACAK 

Matematik ve İngilizce derslerinde açılacak kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenip 5 grupta etkinlik düzenlenecek. Bir öğrenci bu kursların her ikisine de eğitim alabilecek. 

Öğrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılacak. İki kursa katılan öğrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almış olacak.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

GÜNLÜK 4 SAAT DERS ALINABİLECEK 

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere haftalık toplam 16 saat ders yapılacak.. Bir öğrenci, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edebilecek, haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılım sağlayabilecek.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading