Yandex Metrica
SON DAKİKA
MEB 81 ilde tüm okullara gönderdi! Gerekli bütçe tahsis edildi, yeni uygulama başlıyor

MEB 81 ilde tüm okullara gönderdi! Gerekli bütçe tahsis edildi, yeni uygulama başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz yemek uygulamasından 5 milyon öğrencinin faydalanması için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirtti. MEB'ten 81 ile gönderilen yazıda, ''Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek" dedi.

Genel

23.01.2024, 22:18

Milli Eğitim Bakanlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek uygulamasının başlayacağını duyurdu. Çalışmaların tamamlandığını belirten Bakanlık, eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan ve yaklaşık 1,5 milyon olan öğrenci sayısının, önce 1,8 milyona çıkarıldığı, bu sayının ikinci dönemden itibaren 5 milyona çıkarılması için çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

81 İL VALİLİKLERİNE GÖNDERİLDİ

Açıklamada şunlar ifade edildi:

Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanacak ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek. Ücretsiz yemek uygulamasının usul ve esaslarının yer aldığı Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu, uygulanmak üzere 81 il Valiliklerine gönderildi. Resmi kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklarımıza haftanın 5 günü, günlük bir öğün beslenme verilecek. Bu kapsamdaki 1 milyon 450 bin öğrenci, bir öğün beslenme hizmetinden faydalanmaya başlayacak. Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrenciler de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacak. Yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilerimize de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verilecek.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

BÜTÇE TAHSİSİ YAPILDI

Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara gerekli bütçe tahsisi yapıldığı, kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullar için beslenme hizmetinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesi sağlanacağı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading