Yandex Metrica
SON DAKİKA
LGS yüzdelik dilim nedir? 2022 LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? 

LGS yüzdelik dilim nedir? 2022 LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? 

2022 LGS sınav sonuçları açıklandı. MEB tarafından yapılan 2022 LGS sınav sonuçları en çok arananlar arasına girdi. Liselere Geçiş Sistemi sınavı sonucunu öğrenen öğrenciler ve velileri yüzdelik dilim hesaplamasının nasıl yapıldığını internette araştırmaya başladı. Peki LGS yüzdelik dilim nedir? 2022 LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? 

Genel

04.03.2024, 21:41

2022 LGS sınav sonuçları ilan edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 2022 Liselere Geçiş Sistemi sınavına giren 8. sınıf öğrencileri sınav sonuçlarını sorguluyor. LGS sınav sonucunu öğrenen öğrenciler ve velileri daha sonra yüzdelik dilim hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki LGS yüzdelik dilim nedir? 2022 LGS yüzdelik dilim hesaplama nasıl yapılır? 

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

YÜZDELİK DİLİM NEDİR? 

Yüzdelik dilim sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir. Milli Eğitim Bakanlığı sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermektedir. Örnek olarak Türkiye genelinde yüzde 8'e giren bir öğrenci 1.300.000 (yaklaşık olarak LGS'ye giren kişi sayısı) öğrenci arasında 104.000 olduğu anlamına gelmektedir.

Vatandaşlar ihbar etti! Osmaniye'de şüpheli paket alarmı Haberi Görüntüle

YÜZDELİK DİLİM NASIL HESAPLANIR?

Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesi durumudur. Kısaca sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.

İl geneli hesaba katılarak açıklanan yüzdelik dilim, o öğrenciyle beraber aynı şehirde sınava giren öğrencilerin hesaplamaya dâhil edilmesiyle elde edilirken; ülke genelinde hesaplanan yüzdelik dilim de tüm ülkedeki öğrenci sayısı hesabı dahil edilerek ilan edilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading