Yandex Metrica
SON DAKİKA
LGS 2. nakil tercihleri nasıl yapılır? LGS boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı!

LGS 2. nakil tercihleri nasıl yapılır? LGS boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı!

MEB, LGS boş kontenjanları ve taban puanları ile ilgili açıklama yaptı. LGS 1. nakil sonuçları 1 Ağustos tarihinde açıklandı. Daha sonra LGS 2. nakil süreci başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer birinci nakil döneminde tercih yapan öğrencilerin yüzde 97'sinin istedikleri okullara yerleştiğini söyledi. Peki LGS 2. nakil tercihleri nasıl yapılır? LGS boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı!

Genel

23.01.2024, 19:37

MEB tarafından LGS boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı. LGS 2. nakil tercihleri başladı. Böylelikle LGS 3. tercih işlemleri ile gündemde yerini korumaya devam ediyor. Lise 2. tercihlerin açıklanmasıyla boş kontenjanlar ve taban puanları belli oldu. Peki LGS 2. nakil tercihleri nasıl yapılır? LGS boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı!

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

LGS 2. NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS 2. nakil tercihleri https://e-okul.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriliyor. LGS 2. nakil işlemleri 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

LGS BOŞ KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI AÇIKLANDI

LGS boş kontenjanları ve taban puanları ile belli oldu. 2022 Yerel Yerleştirme 1 Ağustos 2022 tarihli Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Yerleştirme sonuçlarıyla tercihe yerleşen en son öğrencinin yerleştirilme taban bilgileri ve tercih boş kontenjanları MEB tarafından yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 25 Temmuz'da belli olan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95'inin istedikleri okula yerleştiğini söyledi.

Bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yükseldiğine vurgu yapan Mahmut Özer, "Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 97'si istedikleri okullara yerleşti." sözlerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, 1 Ağustos tarihiyle başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvurularının 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini söyledi. Özer, "İkinci nakil yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın; çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek."  dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading