Yandex Metrica
SON DAKİKA
LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı 2022? LGS 3. tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 

LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı 2022? LGS 3. tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 

2022 LGS 3. tercih sonuçları gündemde yerini aldı. LGS haziran ayında tüm Türkiye'de uygulandı. Öğrenciler birinci nakil tercihlerini açıklandıktan sonra taban puan ve kontenjanlara göre 2 nakil işlemlerini yapmaya devam ediyor. MEB, yerleştirme esas 2. nakil sonuçları ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başladı. Peki LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı 2022? LGS 3. tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 

Genel

27.01.2024, 06:50

LGS 3. tercihler için başvurular 1 Ağustos tarihinde başladı. LGS 1. nakil sonuçları belli olduktan sonra boş kontenjanlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Öğrenciler tercihlerini kontenjanlara ve taban puanlarına göre gerçekleştiriyor. Peki LGS 2. nakil sonuçları açıklandı mı 2022? LGS 3. tercih sonuçları ne zaman belli olacak? 

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

LGS 2. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 

LGS 2. nakil işlemleri devam ediyor. LGS 3. tercih  işlemleri 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

LGS 3. TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

LGS 3. tercih sonuçları 8 Ağustos tarihinde açıklanacak. LGS boş kontenjanları ve taban puanları hakkında MEB tarafından açıklama yapıldı. 2022 Yerel Yerleştirme 1 Ağustos 2022 tarihli Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Yerleştirme sonuçlarına göre, tercihe yerleşen en son öğrencinin yerleştirilme taban bilgileri ve tercih boş kontenjanları belli oldu.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvurularının 1-5 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini ifade eden Özer, "İkinci nakil yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezî yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos'ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos'ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın; çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek."  dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading