Yandex Metrica
SON DAKİKA
KPSS yeniden yapılacak, tekrarlanacak mı 2022? ÖSYM KPSS son durum ne?

KPSS yeniden yapılacak, tekrarlanacak mı 2022? ÖSYM KPSS son durum ne?

KPSS lisans sınavı 31 Temmuz Pazar günü yapıldı. Sınavın ardından KPSS soruları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki KPSS yeniden yapılacak, tekrarlanacak mı 2022? ÖSYM KPSS son durum ne?

Genel

02.03.2024, 13:52

KPSS yeniden yapılacak mı sorusu gündemde yerini aldı. Konuyla ilgili açıklamalar art arda geliyor. 31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS lisans sınavı sonrasında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Daha sonra konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti. Peki KPSS yeniden yapılacak, tekrarlanacak mı 2022? ÖSYM KPSS son durum ne?

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

KPSS YENİDEN YAPILACAK MI?

Kamu Personeli Seçme Sınavı 31 Temmuz Pazar günü yapıldıktan sonra ÖSYM KPSS cevap anahtarının belli bir kısmını yayımladı. ÖSYM'nin paylaştığı sorular ile karşılaştırma yapanlar soruların büyük bir bölümünün Yediiklim Yayıncılık'ın çok önceden YouTube videosunda bulunan sorularla aynı olduğu iddiası gündemi sarstı.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

KPSS TEKRARALANACAK MI?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınavın iptali ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. ÖSYM, kopya soru iddialarıyla ilgili bir açıklama yayınlandı. ÖSYM açıklaması şöyle:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir.

Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KPSS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS'de meydana gelen kopya soru iddiası üzerine çalışma başlatılması talimatını verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. 

Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz."

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

ÖSYM BAŞKANI CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE GÖREVDEN ALINDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevinden alındı. Yerine Prof. Dr. Yekta Saraç getirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading