Yandex Metrica

Erdoğan açıklamıştı! Takdir, teşekkür alanlar dikkat! Başarı sizden ödül devletten

Erdoğan açıklamıştı! Takdir, teşekkür alanlar dikkat! Başarı sizden ödül devletten

Eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle milyonlarca öğrenciyi sevindirecek haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. Başarı Teşvik Programının hayata geçtiğini söyleyen Erdoğan, okulda başarılı olan öğrencilere destekte bulunulacağını duyurmuştu.

Genel

23.01.2024, 20:21

Erdoğan'ın duyurduğu Başarı Teşvik Programı destek ödemeleri araştırılmaya başlandı. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden kimler faydalanacak? Başarı teşvik ödemesi ne kadar ve nasıl alınır?

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

TEŞVİK ÖDEMESİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Kabine Toplantısı’ndan sonra Başarı Teşvik Ödemesi ile ilgili şunları söylemişti:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin %60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e, okul genelinde de ilk 5’e girenlere asgari ücretin %60’ı kadar başarı teşvik ödemesi yapılacak.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

TEŞVİK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Her sene iki defa verilecek olan başarı teşvik paketinde ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde ödemeler yapılacak. İkinci dönem için yapılacak olan başarı teşvik başvuruları ise gelecek hafta başlayacak.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı’nın başarıyı teşvik etmek adına duyurduğu bu ödemelere ikinci dönem başvuruları gelecek hafta başlayacak. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bugünlerde bir bir öğrenciler yarı yıl tatillerine başlarken, en başarılı olan öğrencilere önümüzdeki günlerde ödemelerin yatırılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading