Yandex Metrica

Boğaziçi hocaları öyle şeyler istedi ki! Açıklamada bir tek üniversitenin tapusu yok...

Boğaziçi hocaları öyle şeyler istedi ki! Açıklamada bir tek üniversitenin tapusu yok...

Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli akademisyenler ayakta dikilmeyi çok sevdi. Kar üstünde bekleşen çok sayıda hoca, 'kutsal direnişlerinin' birinci yılını kutladı.

Genel

04.03.2024, 04:59

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne geçtiğimiz yıl Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasıyla başlayan protestolar hâlâ devam ediyor. Aradan geçen süre zarfında Bulu görevden alındı, yerine Prof. Naci İnci atandı ama taleplerinin ardı arkası kesilmeyen akademisyenler üniversite yerleşkesinde ayakta dikilmeyi sürdürüyor. 

Mutat olduğu üzere rektörlük binasına sırtlarını çeviren üniversite hocaları, 2 Ocak 2021 tarihinde başlattıkları eylemi sürdürdüklerini gururla anlattı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'yi protesto eden akademisyen grubu, 'direnişin' 56. haftasında bir basın açıklaması yaparak rektör atamasını tanımadıklarını, işine son verilen eylemcilerden Can Candan ve Mohan Ravichandran'ın göreve iade edilmesini istedi. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

İSTEKLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

'Kabul etmiyoruz', 'Vazgeçmiyoruz', 'Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite' yazılı dövizler taşıyan hoca grubu, derslerine son verildiğini belirttikleri Feyzi Erçin ile Seda Binbaşgil'in de fotoğraflarını taşıdı. 

Görevden almaların somut gerekçeye dayanmadığını savunan Boğaziçi öğretim üyeleri, okulda siyasi sadakate dayalı kadrolaşmanın önünün açıldığını ileri sürdü. 

"2 Ocak 2021’den beri atanmış rektörler ile iş birlikçileri üniversitemizin hocalarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan, karalayıcı söylemlerde bulunuyor; hocalarımızı haksız ve hukuksuz işten çıkarmalar, ders kapatmalar, soruşturmalarla karşı karşıya bırakıyor. Öğrencilerimizi fiziksel, psikolojik, ekonomik baskı araçlarıyla ve 500’ü aşan disiplin soruşturmasıyla, idari personelimizi yine disiplin soruşturmalarıyla susturmaya çalışıyor" şeklinde ifadelerin kullanıldığı açıklamada, açılan disiplin soruşturmalarının geri alınması, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi ve Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörlüğünün 'işinin ehli çalışanlarıyla birlikte' bir an önce tekrar faal hâle getirilmesi, ayrıca hem Naci İnci hem de İnci'ye bağlı yönetim tarafından istihdam edilmiş herkesin istifa etmesi istendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading