Yandex Metrica

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi alma

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi alma

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi sorgulanmaya başladı. Dönem derslerini veremeyen veya üstten ders almak isteyen öğrenciler, Açıköğretim Fakültesi yaz okuluna kaydoldu. AÖF yaz okulu sınavına girecek olan öğrenciler sınav tarihini bekliyor. Peki AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi alma...

Genel

23.01.2024, 19:37

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi gündemde yerini aldı. AÖF yaz okulu sınavları 13 Ağustos tarihinde yapılacak. Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten veya yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine kayıtlı olan öğrenciler AÖF yaz okulu sınavına girecek. Peki AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi alma...

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

AÖF YAZ OKULU SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi daha yayımlanmadı. Anadolu Üniversitesi akademik takvimine göre AÖF yaz okulu sınavı 13 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.  AÖF yaz okulu sınavında her ders için 20 soru sorulacak. Öğrencilere her ders için 30 dakika süre verilecektir. Geçme notu 35 olan AÖF yaz okulu sınavında 4 yanlış bir doğru uygulaması devam etmektedir. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

AÖF YAZ OKULU SINAVLARI DEĞERLENDİRİLME VE DERS GEÇME SİSTEMİ

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre yapılır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri uygulanır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading