Yandex Metrica

AÖF diploma sorgulama: AÖF diploma nereden, nasıl alınır? 

AÖF diploma sorgulama: AÖF diploma nereden, nasıl alınır? 

AÖF öğrencileri diplomalarını nereden alacaklarını sorguluyor. Dönem sonu sınavlarına göre diploma almaya hak kazanan öğrenciler Açık Öğretim Fakültesi bürolarına giderek belgelerine ulaşabiliyor. Peki AÖF diploma nereden, nasıl alınır? AÖF diploma sorgulama...

Genel

26.02.2024, 20:47

AÖF diploma alma gündemde yerini aldı. Mezun olmaya hak kazanan öğrenciler Açık Öğretim Fakültesi bürolarından herhagni bir değişiklik olmaması durumunda diplomalarını alabiliyor. AÖF mezunu öğrenciler konuyla ilgili detaylı araştırma yapıyor. Peki AÖF diploma nereden, nasıl alınır? AÖF diploma sorgulama...

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

AÖF DİPLOMA NEREDEN, NASIL ALINIR?

Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternet üzerinden açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanıp mezunlara teslim edilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir.

Fakat staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını teslim alabilir.

Mezunlar bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik/tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilir.

Bu durumların haricinde hiç kimseye diploma verilmez.

Diplomalar öğrencinin adresine ya da istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmemektedir.

AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmamaktadır.

Mezunlara diploma dışında Geçici Mezuniyet Belgesi, Öğrenim Belgesi gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.

Fakülteye dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/ dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödediklerinde teslim edilir.

Mezunlar diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu kesinlikle kontrol etmelidir.

Öğrenciler diplomanın düzenlenmesinden sonra kimlik bilgilerinde meydana gelen değişiklik önceki durumu geçersiz kılmayacağından diplomalarını bilgi değişikliğini gösteren resmi belge ile birlikte kullanmaları gerekmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading