Yandex Metrica

Akdeniz Üniversitesi'nde Bizans oyunları! Orada entrikanın ardı arkası kesilmiyor

Akdeniz Üniversitesi'nde Bizans oyunları! Orada entrikanın ardı arkası kesilmiyor

Çalışanların memnuniyeti sıralamasında 2019'da 5. durumdaki Akdeniz Üniversitesi, sadece iki yılda 142 sıra birden geriledi. Prof. Özlenen Özkan'ın 2020'de rektör olarak atandığı üniversite şu an skandal iddiaların odağında.

Genel

04.04.2024, 14:21

Prof. Dr. Özlenen Özkan yönetimindeki Akdeniz Üniversitesi skandal iddiaların odağı haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ağustos 2020'de atandığı kurumda Prof. Özkan'ın çok sayıda akademisyeni 'hükümet yanlısı' diyerek pasifize ettiği konuşuluyor. 

Üniversite akademik kadrosunda halen 500'ü aşkın ismin atama beklediği, mesleğinde yükselmesi istenmeyen bazı isimler hakkında sudan sebeplerle soruşturmalar açıldığı, öğretim görevlileri ve idari personel üzerinde mobbing uygulandığı gibi iddialar şimdiye dek özellikle Antalya basınında sayısız kez gündeme geldi. Ancak üniversite yönetimi bu iddialara ilişkin tatmin edici bir izahat veremedi. 

Prof. Özlenen Özkan, göreve başlamasının ardından FETÖ soruşturması kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezası almış eski rektör İsrafil Kurtcephe'nin ekibinden Prof. Dr. Murat Turhan'ı yardımcı olarak atadı. Özkan'ın zamanla tüm işlerin sorumluluğunu Murat Turhan'a bırakmasıyla birlikte üniversitedeki yönetim krizi had safhaya ulaştı. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

'FETÖ BURADA HÂLÂ ETKİN DURUMDA'

Antalya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan

Tüm birimleri rektör adına tek başına yönetmeye çalışan Murat Turhan, şimdiye dek İktisat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve İletişim Fakültesi dekanlarının istifasına yol açtı. Prof. Dr. Özkan ve yardımcısı Turhan tarafından işlerin giderek daha da çıkmaza sürüklendiği okulda görev yapan öğretim üyeleri, 'üniversitede gizli bir yapılanma oluşturulduğunu' ve 'Fetullahçı Terör Örgütünün kurumda hâlâ etkin olduğunu' iddia ediyor. 

Rektör Özkan'ın üniversite işleriyle ilgilenmek yerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak için PR çalışması yürüttüğü, bunun için üniversitenin imkanlarını kullandığı, bu esnada kurumda bir kez bile yönetim kurulu ve senato toplantısı yapılamadığı, Özkan-Turhan çiftince alınan kararların WhatsApp üzerinden dekanlara onaylatıldığı belirtiliyor. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

ÖĞRETİM ÜYELERİNİ FİŞLİYOR

Bazı öğretim üyelerinin Murat Turhan hakkındaki iddiaları ise oldukça vahim. Buna göre Turhan, öğretim üyeleriyle idari personeli siyasi görüşlerine göre tek tek fişliyor, kendince 'tehlikeli' bulduğu kişileri de bilgi-işlem servisi üzerinden dijital olarak 'izletiyor'. 

2019 yılında 'üniversite çalışanlarının memnuniyet sıralaması' listesinde 5. sırada iken 2 yıl içinde 147. sıraya gerileyen Akdeniz Üniversitesi, devletin acil neşterini bekliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading