Yandex Metrica

2022 MEB yaz okulu öğretmen başvurusu ne zaman başlayacak? MEB yaz okulu öğretmen başvuruları başladı mı?

2022 MEB yaz okulu öğretmen başvurusu ne zaman başlayacak? MEB yaz okulu öğretmen başvuruları başladı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz okulları açma kararını duyurdu. Hal böyle olunca vatandaşlar birçok sorunun yanıtlarını aramaya başladı. Bunlardan biri olan, "MEB yaz okulu öğretmen başvurusu 2022 ne zaman başlayacak? MEB yaz okulu öğretmen başvuruları başladı mı?" sorularının cevapları haberimizin devamında sizler için derlendi.

Genel

23.01.2024, 19:24

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, 2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları ile 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuzun hazırlandığı belirtildi. Peki, MEB yaz okulu öğretmen başvurusu 2022 ne zaman başlayacak? MEB yaz okulu öğretmen başvuruları başladı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

MEB YAZ OKULU ÖĞRETMEN BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB tarafından yayınlanan kılavuza göre açılması planlanan yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ile yaz okulları başvuru sürecinin, e-Kurs modülü üzerinden 6-23 Haziran'da tamamlanacağı kaydedildi. Kurs merkezi başvurularının alınması ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasının 6-10 Haziran'da, öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmasının, 11-14 Haziran'da, öğrenci başvurularının ise 15-18 Haziran'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaz okullarının, 4 Temmuz-28 Ağustos'ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılacağını bildirirken, öğretmen ve öğrencilerin yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarına katılabileceğini de ifade etti. Özer, yaz okullarında görevlendirilen öğretmenlerin, 28-30 Haziran'da ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük bir eğitime alınacağını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading