Yandex Metrica

2022 bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitecek? İOKBS ne zaman 2022?

2022 bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitecek? İOKBS ne zaman 2022?

2022 Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitecek araması internette yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleşecek İOKBS, sınava girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. Her yıl yapılan bursluluk sınavı için geri sayım devam ediyor. MEB tarafından yayımlanan takvim sonrasında bursluluk başvuru ve sınav tarihi açıklandı. Peki 2022 bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitecek? İOKBS ne zaman 2022?

Genel

01.02.2024, 01:49

2022 bursluluk sınavı olan İOKBS sınavı başvuruları ne zaman bitecek araması internette yapılıyor. Sınava girecek binlerce öğrenciyi ilgilendiren 2022 bursluluk sınavı en çok merak edilenler arasına girdi. İOKBS sınavına ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri girecek. Sınava az bir zaman kaldı. Peki 2022 bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitecek? İOKBS ne zaman 2022?

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

2022 BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

2022 bursluluk sınavı eylül ayında gerçekleştirilecek. Tüm sınav merkezlerinde yapılacak olan İOKBS, saat 10.00'da başlayacak. MEB tarafından yayımlanan takvime göre bursluluk sınavı başvuruları nisan ayında başladı. Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacak.

İOKBS başvuruları 21 Nisan- 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğü tarafından sistem vasıtasıyla onaylanacak.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

İOKBS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması durumda, öğrencinin okuduğu okul müdürlüğünde sınav başvurusunu gerçekleştirecek.

Öğrenci velisi, "EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname" ve eklerini, okul müdürlüğüne verecek ve başvuru yapılacak.

Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından teyit edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/ yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce değiştirilecek.

Okul müdürlüğünce onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimi süresine kadar saklanacak.

Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda gerçekleştirilecek değişiklikler, başvuru bilgilerinde herhangi bir değişim oluşturmayacak. Bu sebeple onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading