Yandex Metrica

Zoran Milanoviç: Sırbistan'a saldırsak NATO yardım edecek mi?

Zoran Milanoviç: Sırbistan'a saldırsak NATO yardım edecek mi?

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kırım Platformu'nun ilk parlamento zirvesine katılmak üzere Zagreb'e gitti. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç ise Pelosi ile görüşmeyeceğini söyledi. NATO ülkelerinin müttefiklerine karşı yükümlülükleri hakkında konuşan Milanoviç, "Hırvatistan Sırbistan’a saldırır ve savaşa girerse, NATO bize yardım ve koruma sağlayacak mı? " dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:59

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç, Kırım Platformu'nun Zagreb'de Meclis Başkanı Gordan Jandroković'in ev sahipliğinde düzenlenen ilk parlamento zirvesine katılmadığını söyledi. Ağustos 2021'de Kiev'de kurulan Kırım Platformu'nun Zagreb'de yapılan zirvesine ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi katılırken Milanoviç, Pelosi ile görüşmeyeceğini söyledi. Milanoviç, NATO'nun sorumluluklarına değindiği konuşmasında ""Hırvatistan Sırbistan’a saldırır ve savaşa girerse, NATO bize yardım ve koruma sağlayacak mı? " ifadelerine yer verdi.

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

PELOSİ İLE GÖRÜŞMEDİ

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, parlamento düzeyindeki ilk zirveye katılamak üzere Zebreb'e gitti. Pelosi, Hırvatistan Parlamento Başkanı Gordan Jandroković ve Başbakan Andrej Plenković ile biraraya gelirken Cumhurbaşkanı Milanoviç ile görüşmedi. Pelosi ile görüşeceğine inanmadığını söyleyen Milanoviç şu şekilde konuştu:

 Amerikalılar bir toplantı istedi, bugün yapamam ve hepsi bu. Yürütme gücü değil, iki hafta sonra şimdiki gibi olmayacak. Bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Milanović, iki hafta sonra Amerika'da seçimler var ve Cumhuriyetçiler kazanacak.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

'AVRUPA KONSEYİ'NİN KARARI HIRVATİSTAN'I BAĞLAMAZ'

Hırvatistan'ın sadece NATO’ya karşı yükümlülükleri olduğunu ve Avrupa Konseyi ve Bakanlar Konseyi'nin Brüksel'de aldığı Ukrayna askerlerinin Hırvatistan’da eğitilmesi konusunda alınan kararın Hırvatistan için bağlayıcı olmadığını söyledi.

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

'HUKUKTAN ANLAMAYAN HERKES BUNUN SAVAŞA KATILMAK OLDUĞUNU BİLİR'

Hırvat lider, Ukrayna askerlerinin Hırvatistan’da eğitilmesiyle ilgili olarak, "Hukuktan anlayan herkes, bunun Hırvatistan’ın savaşa katılımı anlamına geldiğini bilir." dedi.

9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın intikam saldırısında tüm detaylar 9 füze İsrail'e ulaştı iki hava üssü vuruldu! İşte İran'ın... Haberi Görüntüle

HIRVATİSTAN SIRBİSTAN İLE SAVAŞA GİRERSE NATO BİZE YARDIM EDECEK Mİ?

NATO üyelerinin müttefiklere karşı yükümlülüklerini değerlendiren Milanovic şu şekilde konuştu:

Hırvatistan Sırbistan’a saldırır ve savaşa girerse, NATO bize yardım ve koruma sağlayacak mı? Belki evet, belki de hayır. NATO üyelerinden de rasyonel olmaları ve başkalarıyla ilgilenmeleri bekleniyor.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

'MÜTTEFİKLERİN YARDIMINA KOŞMAK 1949'DAN KALMA BİR ZORUNLULUK'

Müttefiklerin yardımına koşmanın 1949’dan kalma bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Milanovic şu şekilde konuştu:

Aradan 73 yıl geçti, her kuralın bir ömrü var ve ben bu kuralı önemsiyorum, ancak ihtiyacımız olandan daha büyük sorunlara girmemek için makul davranışlara da ihtiyacımız var.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading