Yandex Metrica

Zengezur Koridoru'nun açılmasına engel olmak isteyen İran'dan yeni hamle! Gafan'da Başkonsolosluk açtı

Zengezur Koridoru'nun açılmasına engel olmak isteyen İran'dan yeni hamle! Gafan'da Başkonsolosluk açtı

Türkiye ve Azerbaycan'ın Kafkasya'daki haklı mücadelesini ve Zengezur Koridoru'nun açılmasını engellemek isteyen İran, bugün Ermenistan'ın Gafan bölgesinde konsolosluk açtı. İran’ın Gafan Başkonsolosluğu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın katıldığı törenle resmen açıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:58

Zengezur Koridoru'nun açılmasını engellemek için her yolu deneyen İran yönetimi bugün Ermenistan'ın Gafan şehrinde başkonsolosluk açtı. 

İran’ın Gafan Başkonsolosluğu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın katıldığı törenle resmen açıldı.

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

'YABANCI GÜÇLERİN VARLIĞINDAN RAHATSIZIZ'

Emir Abdullahiyan, Erivan'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Ermenistan ile uzun vadeli iş birliği için yol haritası hazırlandığını belirterek, İran’ın Azerbaycan ve Ermenistan’da da dahil bölgede yabancı güçlerin varlığına karşı olduğunu söyledi.

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

İRAN TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ ETKİSİNDEN RAHATSIZ 

Türkiye ve Azerbaycan'ın bölgedeki varlığını güçlendirmesinden rahatsız olan İran yönetimi, çeşitli girişimlerle Ermenistan'a destek vermeye devam ediyor. 

Emir Abdullahiyan, Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Bölgede herhangi bir jeopolitik değişiklik bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer bu konu gündemdeyse onu önlemek için gerekli her türlü önlemi alacağız.' ifadelerini kullandı.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

GAFAN ZENGEZUR KORİDORUNA OLDUKÇA YAKIN 

Diğer yandan Gafan şehri Türkiye ile Azerbaycan'ın gündemde tuttuğu Zengezur Koridoru'na oldukça yakın bir şehir olarak öne çıkıyor. 

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü? Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden... Haberi Görüntüle

ZENGEZUR İLE TÜRKİYE ORTA ASYA'DA DOĞRUDAN BAĞLANABİLECEK

Zengezur Koridoru ile bu bölgeden açılacak kara ve demiryolu ulaşımıyla Azerbaycan’ı doğrudan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne bağlamayı hedefleyen projenin adı.

Daha geniş anlamda ise proje Azerbaycan’ı doğrudan Türkiye’ye bağlamayı amaçlıyor.

İran ise Zengezur Koridoru'nu Azerbaycan'ın bölgede güçlenmesi sebebiyle istemiyor. Diğer yandan Türkiye'nin Kafkasya'da giderek artan etkisinden çekinen İran, Ermenistan'ı bölgede devam eden gerilimde destekleyerek bu projeyi engellemeye çalışıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading