Yandex Metrica

Zelenskiy'den üst düzey toplantı: Kritik bölgeyi savunmaya devam edecekler

Zelenskiy'den üst düzey toplantı: Kritik bölgeyi savunmaya devam edecekler

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, Rusya ile şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut’un savunulmasına devam edileceğini duyurdu.

Dünya

31.01.2024, 20:27

Bakhmut, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda en şiddetli çatışmaların devam ettiği bölgelerden biri. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy başkanlığında yapılan üst düzey toplantıya Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Başkanı Kyrylo Budanov, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny, Başbakan Denis Şmihal, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov ve birlik komutanları ile kolluk kuvvetleri yöneticileri katıldı.

Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Son dakika... BM'deki Filistin oylaması yapıldı: ABD yine İsrail'e çalıştı Haberi Görüntüle

BAKHMUT'TAKİ GİDİŞAT GÖDEB GEÇİRİLDİ

Toplantının bitimiyle Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Bakhmut bölgesindeki savunma operasyonunun gidişatını gözden geçirildiği ve toplantıya katılan tüm yetkililerin Bakhmut şehrinin daha fazla tutulması ve savunulması konusunda ortak bir tutum ifade ettiği belirtildi.

Cephe hattındaki birliklere silah ve mühimmat tedarikinin de ele alındığı bildirilen açıklamada, Ukrayna'ya müttefiklerden gönderilen ekipman ve silah teslimatının hızı, büyüklüğü ve bunların birlik grupları arasındaki dağılımının da tartışıldı.

Genelkurmay Başkanı Zaluzhnyi ise, Bakhmut'un savunmasının "son derece stratejik öneme sahip" olduğunu belirtti.

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

RUSYA, BAKHMUT'U BASAMAK OLARAK GÖRÜYOR

Rusya, şiddetli çatışmaların devam ettiği Bakhmut’u Donetsk bölgesindeki iki büyük şehir olan Kramatorsk ve Sloviansk’ya ilerlemek için bir basamak olarak görüyor. Bakhmut'taki Ukrayna kuvvetleri üç taraftan kuşatılsa da henüz bir geri çekilme belirtisi göstermedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading