Yandex Metrica

Zelenski’nin son hamlesi ABD’yi kızdırdı: Silahları bunun için vermedik!

Zelenski’nin son hamlesi ABD’yi kızdırdı: Silahları bunun için vermedik!

Ukrayna, Rusya'daki hava üslerini vurmuştu. ABD'den ise Kiev yönetimine uyarı geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik” dedi.

Dünya

23.01.2024, 20:09

Ukrayna’nın son günlerde Rusya’nın batısında üç hava üssünü insansız hava araçları ile hedef aldığı bilgisi medyada yer almıştı. Rusya ile olan savaşında Ukrayna'ya silah ve füze yardımları yapan ABD yönetiminden de açıklama geldi.

Günlük basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price , Ukrayna ordusunun Rusya’nın batısındaki bir hava üssüne saldırı düzenlemesine ilişkin bir soruya, ABD’nin ve dünyanın Ukrayna’ya sadece kendi topraklarını ve egemenliğini koruması ve kendisini Rusya’ya karşı savunması için silah desteği verdiğini belirtti.

TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! TikTok'a yasak geldi: ABD resmen TikTok'a savaş açtı! Haberi Görüntüle

"SAVUNMA AMAÇLI OLDUĞUNU AÇIKÇA BEYAN ETTİK"

Price, “Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik. Bunların savunma amaçlı tedarikler olduğunu açıkça beyan ettik. Başkan da daha önce açık bir şekilde ifade etti. Ukrayna’ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna’nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini de teşvik etmiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

"ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ"

Ukrayna lideri Zelenskiy son açıklamasında "Silahlı Kuvvetlerimiz vatanımızı koruyor ve bu da olabilecek en güçlü motivasyonu veriyor." dedi. Ukrayna ordusunun bugün özgürlük mücadelesi verdiğini kaydeden Zelenskiy, "Gerçeği ve dolayısıyla Ukrayna'nın geleceğini koruyorlar." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading