Yandex Metrica

Zelenski duyurdu! Ukraynalı mültecilere büyük kolaylık

Zelenski duyurdu! Ukraynalı mültecilere büyük kolaylık

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Polonya ve Ukrayna arasında sınır geçişi ile gümrük kontrollerinin daha da kolaylaştırılması yönünde Polonya tarafıyla anlaştıklarını açıkladı. Anlaşmanın tüm dünya için bir anlam taşıdığını belirten Zelenski, "Ortak bir dünyayı savunuyoruz" dedi. Toplantının ardından Zelenski ve Andrzej Duda kucaklaştı.

Dünya

23.01.2024, 19:18

Yaklaşık 3 ay önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşı milyonlarca Ukraynalıyı yurdundan etti. Can güvenliği için ülkesini terkeden Ukraynalı vatandaşlar yoğun olarak Polonya'ya sığınıyor.

Sınır hatlarında yaşanan yığılma sonucu uzun süreli beklemeler yaşanıyordu. Ukrayna ile Polonya bu mağduriyete son vermek için anlaştı.

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun temel nedeni Gazze'deki savaş Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile İsrail-İran gerilimini görüştü: Sorunun... Haberi Görüntüle

POLONYA'YA TEŞEKKÜR

Zelenski, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile birlikte başkent Kiev'de Ukrayna Meclis oturumuna katıldı.

Burada konuşan Zelenski, Rusya'nın ülkesine saldırı düzenlediği 24 Şubat'tan itibaren ülkeyi terk etmek zorunda kalan Ukraynalılara kapılarını açtıkları için Polonya hükümetine teşekkür etti. 

Zelenski, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşıması için çalıştıklarını belirtti.

Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü tasarımcı hayatını kaybetti! Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü... Haberi Görüntüle

"ORTAK BİR DÜNYAYI SAVUNUYORUZ"

Polonya'nın zor günlerde Ukrayna'nın yanında durduğunu kaydeden Zelenski, söz konusu yardımlara karşılıklı olarak da Ukrayna'da Polonyalılara özel statü verilmesi için yasa çalışması olduğunu aktardı.

Zelenski, a ay iki ülke arasındaki sınır geçişi ile gümrük kontrollerinin daha da kolaylaştırılması yönünde Polonya tarafıyla anlaştıklarını belirtti.

Rusya'nın ülkesinde başlattığı savaşa değinen Zelenski, Ukrayna'nın bugün verdiği mücadelenin tüm dünya için büyük anlam taşıdığına dikkat çekerek, "Özgürlük ve bağımsızlık denen ortak bir dünyayı savunuyoruz." diye konuştu. 

Toplantının ardından Zelensky ve Andrzej Duda kucaklaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading