Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zelenski duyurdu: Putin'e yakın Medvedçuk gözaltına alındı

Zelenski duyurdu: Putin'e yakın Medvedçuk gözaltına alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukraynalı eski milletvekili ve muhalif lider, oligark Viktor Medvedçuk'un tutuklandığını paylaştı. Medvedçuk'un Rusya Devlet Başkanı Putin’le sıkı ilişkilerinin olduğu biliniyor.

Dünya

23.01.2024, 19:07

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk gözaltına alındığını açıkladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Ukrayna lideri "Detayları sonra paylaşacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'un gözaltına alındığını açıkladı.

Bu kareler büyüleyici! İman gücü İsrail zulmünü dinlemedi: Mescid-i Aksa’da... Haberi Görüntüle

KELEPÇELİ FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Zelenski, Telegram'dan yaptığı paylaşımda, Medvedçuk'un kelepçe takılmış bir fotoğrafını paylaştı.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) özel bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Zelenski, "Tebrikler! Detayları sonra paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın en büyük ikinci partisi olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Platformu'nun lideri olarak tanınan Medvedçuk, Mayıs 2021'de devlete ihanet şüphesiyle ev hapsi cezası almıştı.

Ülkedeki savaşın başlamasının ardından ev hapsinden kaçtığı iddia edilen Medvedçuk'un aynı zamanda Putin'in kızının vaftiz babası olduğu da öne sürülüyor.

ABD'li dergiden itiraf niteliğinde analiz: Türkleri kısıtlamak için destek veriyoruz Haberi Görüntüle

"RUSLARIN ESİR TUTTUĞU UKRAYNALILARLA DEĞİŞELİM"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan ve bugün gözaltına alınan ana muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'u, Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi önerdi.

Zelenskiy, savaşın 48. gününü değerlendirdiği video mesajında, ülkesine saldıran Rusya'nın büyük kayıplar verdiğini belirtti.

Rusların Ukrayna'yı birkaç gün içerisinde işgal etmeyi planladığını fakat 48 saatlik planlarının 48 güne uzandığını söyleyen Zelenskiy, "Rus ordusu bu 48 günde Çeçenistan'daki 2 savaşta, Sovyetler Birliğinin ise Afganistan'da 10 yılda kaybettiğinden daha fazla kayıp verdi." dedi.

Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU) özel bir operasyonla gözaltına aldığı Viktor Medvedçuk'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Medvedçuk'un 48 gün saklanmayı başardığını ama sonunda yakalandığını ifade eden Zelenskiy, "Rusya Federasyonu'na Medvedçuk'u Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi öneriyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ve ordumuz da bu olasılığı göz önünde bulundursun." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading