Yandex Metrica

Sitede Ara

Zelenski'den Türkiye'deki müzakerelere saatler kala Rusya'nın 3 talebine onay

Zelenski'den Türkiye'deki müzakerelere saatler kala Rusya'nın 3 talebine onay

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'ya savaş öncesi pozisyonuna çekilmesi için çağrı yaparken İstanbul'da gerçekleşecek görüşme için 'Türkiye'de yüz yüze görüşmek için fırsat ve ihtiyaç var' dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:03

Rusya-Ukrana savaşında barış müzakereleri İstanbul'a taşınıyor. Heyetler, bugün İstanbul'da bir araya gelecek. Rusya ile Ukrayna arasında bugün Türkiye'de başlaması beklenen barış görüşmelerine saatler kala Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ABD'den İran'a yaptırım tehdidi: 'Müttefiklerimizle birlikte çalışmaktan çekinmeyeceğiz' ABD'den İran'a yaptırım tehdidi: 'Müttefiklerimizle birlikte çalışmaktan çekinmeyeceğiz' Haberi Görüntüle

'FENA DEĞİL SONUCU GÖRELİM'

Zelenski, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değinirken şu ifadeleri kullandı; "Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena değil. Sonucu görelim." 

Zelenski, ülkesinde hayatın normale dönmesini hedeflediklerini belirterek, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün tartışılmaz olduğunu ve etkin güvenlik garantilerinin devleti için zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af Örgütü açıkladı PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af... Haberi Görüntüle

KIRIM VE DONBAS

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkesinin işgal edilmesinden bu yana Rus gazetecilerle yaptığı ilk röportajda, Ukrayna'nın savaşı sona erdirmek için koşullarını anlattı. Zelenski, herhangi bir barış anlaşmasının ancak Rusya'nın askerlerini işgal başlamadan önce işgal edilen topraklara, yani Kırım ve Donbas bölgesindeki ayrılıkçıların elindeki bölgelere çekmesi halinde mümkün olabileceğini söyledi. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

TARAFSIZLIK VE NÜKLLER OLMAYAN STATÜ POZİSYONU

Zelenski, NATO'dan vazgeçme, Ukrayna'nın Rusya ile "tarafsızlık" ve "nükleer olmayan statü" pozisyonunu tartışmaya hazır olduğunu, ancak karşılığında ülkesi için güvenlik garantisi istediğini söyledi.

Konuyu Ukrayna'da referanduma sunacağını ve herhangi bir anlaşmanın "garantör ülkeler" tarafından onaylanması gerektiğini belirten Zelenski, Rus birlikleri Ukrayna topraklarında kaldığı sürece İngiltere ve Türkiye gibi garantör ülkelerin hiçbir anlaşma imzalamayacağını yineledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading