Yandex Metrica

Zelenski'den tüm dünyayı korkutan uyarı: Radyasyon felaketi yakın

Zelenski'den tüm dünyayı korkutan uyarı: Radyasyon felaketi yakın

Ukrayna'da bulunan Zaporijya Nükleer Santrali'nde dün çıkan yangın sonrası santralin çalışması kısa süreliğine durmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, çıkan yangın sonrası yaptığı açıklamada "Radyasyon felaketi yakın" uyarısı yaparak bir kez daha dünyaya çağrıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 19:43

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna nükleer enerji şirketi "Energo-atom"un, Zaporijya Nükleer Santrali'nde yangın çıktığını duyurması üzerine gözler bir kez daha bölgeye çevrildi.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

TARİHTE İLK DEFA KESİLDİ

Yapılan açıklamada, santralin elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk defa kesildiği bildirildi. Kesintiden bir süre sonra Zaporijya'da işleyişin normale döndüğü haberi geldi. Ancak bu haber endişeleri artırmaya yetti.

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: FELAKET ÇOK YAKIN

Ukrayna lideri Volodomir Zelenski uluslararası topluma bir kez daha çağrıda bulunarak "Felaket çok yakın" uyarısı yaparken şu ifadeleri kullandı; "İşgalcileri Zaporijya Nükleer Santrali topraklarından derhal çekilmeye zorlayan bir uluslararası baskıya ihtiyaç var. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu şimdi olduğundan çok daha hızlı hareket etmeli çünkü Rus ordusunun nükleer santralde kaldığı her dakika küresel bir radyasyon felaketi riski yaratıyor" 

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

AB: DURUM ENDİŞE VERİCİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medyada, Rusya'nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali'yle ilgili açıklama yaptı. Durumu "aşırı derecede endişe verici" şeklinde niteleyen Borrell, Rusya'nın hasarlı elektrik hatlarının tamirini ve santralin Ukrayna elektrik sistemine tam olarak bağlanmasını sağlaması gerektiğini vurguladı.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Rusya'daki bazı kaynaklar; Zaporijya Nükleer Santrali'nden Ukrayna'ya normal şekilde elektrik tedarik edildiğini belirtti. Tass Haber Ajansı'nda yer alan haberde ise Ukrayna suçlandı.Haberde, Ukrayna güçlerinin nihai güç hattına zarar verdiği, bu nedenle de santralden elektrik sağlanmasının imkansız olduğu belirtildi.

İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti İsrail'den Refah'a saldırı: 16'sı çocuk 24 kişi hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali konumunda bulunuyor.

Altı nükleer reaktör bulunan ve 5 bin 700 megavatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip santral, Ukrayna'daki toplam elektriğin yüzde 20'sini sağlıyor.

Santral, 4 Mart'ta Ruslar tarafından ele geçirilmişti. Halihazırda Rus ordusu kontrolünde olan santralin çevresinde topçu saldırıları yaşanıyor. Ukrayna ve Rusya bu saldırılar konusunda birbirini suçluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading