Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zelenski'den Putin'i çıldırtacak çağrı: Rus petrolünden vazgeçin

Zelenski'den Putin'i çıldırtacak çağrı: Rus petrolünden vazgeçin

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'ya yönelik yaptırımlara dikkati çekerek, "Ancak bu, Rus askeri makinesinin durdurulması için yeterli değil. İleride Rusya'ya yönelik uygulanacak yaptırımlar, Rus petrolünden vazgeçilmesini de içermelidir. Dünya, Rus enerjisi için verilen paranın demokrasiyi bozduğu konusunda karar vermelidir." dedi.

Dünya

23.01.2024, 19:08

Savaş tüm hızıyla devam ederken Ukrayna lideri Zelenski, Telegram hesabından yayınladığı video mesajında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı savaşa dair açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Ukrayna'nın Zaporijye ve Herson bölgelerindeki sivillere yönelik "terör" eylemlerinde bulunduğunu ifade eden Zelenski, "İşgalciler, Ukrayna ordusuyla veya devlet kurumlarıyla bağlantısı olan herkesin peşine düşerek, bunun bölgeyi kontrol etmelerini kolaylaştıracağını düşünüyor. Onlar, büyük yanlışlık yapıyor ve kendi kendilerini kandırıyorlar." diye konuştu.

Son dakika... Yunanistan'a ait F-16 Ege Denizi'ne düştü! Haberi Görüntüle

''RUSYA SONSUZA DEK KAYBETTİ''

Zelenski, Ukrayna halkının Rusya'yı ciddiye almadığının altını çizerek "Rusya, Ukrayna'yı sonsuza dek kaybetti. Rusya, tüm dünyayı kaybetti ve artık hiçbir yerde kabul görmüyor." dedi.

Güney Kıbrıs'tan yola çıkmıştı: Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk... Haberi Görüntüle

918 YERLEŞİM BİRİM İŞGALEDN KURTARILDI

Ukrayna'da barışın sağlanmasının önemine işaret eden Zelenski, Ukrayna ordusunun bu konudaki görevini başarıyla yerine getirdiğini vurguladı. Ukrayna'da 918 yerleşim biriminin "işgalden" kurtarıldığı bilgisini paylaşan Zelenskiy, Mariupol kentindeki sivillerin kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Son dakika... İsrail Gazze'de yardım bekleyenlere ateş açtı: 6 ölü! Haberi Görüntüle

RUS PETROLÜNDEN VAZGEÇİLMELİ

Zelenski, Rusya'ya yönelik yaptırımlara dikkati çekerek, "Ancak bu, Rus askeri makinesinin durdurulması için yeterli değil. İleride Rusya'ya yönelik uygulanacak yaptırımlar, Rus petrolünden vazgeçilmesini de içermelidir. Dünya, Rus enerjisi için verilen paranın demokrasiyi bozduğu konusunda karar vermelidir." dedi.

Rusya'nın finans sisteminin tamamıyla bloke edilmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, bunun savaşı sonlandırabileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading