Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl koridoru mesajı: Anlaşmadaki rolü için minnattarım

Zelenski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl koridoru mesajı: Anlaşmadaki rolü için minnattarım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl koridorunun açılması konusundaki rolünden dolayı minnettar olduğunu söyledi. Savaşın birçok boyutu olduğuna dikkat çeken Zelenski dünya liderlerinden daha fazla destek talep etti.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Dünya Ekonomik Korumu'na (WEF) çevrim içi katılarak yaptığı konuşmada tahıl koridorunun açılmasındaki rolünden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu söyledi. 

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

'BU SAVAŞI BİZ BAŞLATMADIK AMA BİZ BİTİRMELİYİZ'

Ukrayna Savaşı için "Bu savaşı biz başlatmadık ama biz bitirmeliyiz. Bu savaşı daha hızlı bitirmemize yardımcı olun." diyen Zelenski, geçtiğimiz günlerde Kiev yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. 

Helikopterin düşmesinin kaza değil savaş nedeni ile meydana gelen bir olay olduğunu söyleyen Zelenski, "Savaşın sadece savaş alanında değil, birçok boyutu var. Savaş zamanında kaza olmaz, bunların hepsi savaşın sonuçlarıdır." dedi ve Rusya'ya karşı yürüttükleri mücadele için daha fazla destek istediklerini söyledi.

Kassam'dan işgalcilere ağır darbe: Askeri araçlar vuruldu, İsrail askerlerinin bulunduğu... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ'DEN DESTEK ÇAĞRISI

Zelenski dünya liderlerine Rusya'nın yürüttüğü savaşa karşı koymak için çabuk karar alma ve Kiev'i ağır silahlarla destekleme çağrısında bulundu.

Zelenski, Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından Şubat 2022'de tüm ülkeyi işgal etme girişimi karşısında dünyanın tereddütte kaldığını anımsatan Zelenskiy, "Dünya bugün ve hiçbir zaman tereddüt etmemelidir." dedi. Ukrayna'ya hava savunma sistemi desteği konusunda konuşan Zelenski şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna'ya hava savunma sistemlerinin tedariği, Rusya'nın bir sonraki hava saldırılarını geride bırakmalı. Ukrayna'da barış ve güvenliğin yeniden tesis edilmesi, Rusya'nın diğer ülkelerdeki güvenlik ve barışa yönelik saldırılarını geride bırakmalı. Bu savaşı biz başlatmadık ama biz bitirmeliyiz. Bu savaşı daha hızlı bitirmemize yardımcı olun.

Savaşın başından bu yana hiçbir şeyin değişmediğini belirten Zelenskiy, hala cephaneye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Zelenskiy, bugün yaşanan uçak kazasının ardından "Kendinizle ilgili herhangi bir güvenlik endişesi hissediyor musunuz?" sorusuna, "Hayır, hissetmiyorum." şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading