Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zelenski: Buça’dan sonra Rus ordusu taktik değiştirdi

Zelenski: Buça’dan sonra Rus ordusu taktik değiştirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Buça kentindeki insanlık dışı görüntülerin dünya basınında yayınlanmasından sonra Rusların taktik değiştirdiğini söyledi. Zelenski, Rus ordusunun işgal ettikleri bölgelerde işledikleri suçların kanıtlarını yok etmeye çalıştığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 22:07

Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında yer alan Buça kentinde sivil vatandaşlar, elleri arkasından bağlanarak öldürülmüştü. Sokakların ceset kaynadığı görüntüleri görenler gözlerine inanamamış ve Rusya’ya tepki göstermişti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise paylaştığı video mesajında, Buça’da gördüklerinden sonra dünyanın modern Rus devletine yönelik tutumunun değiştiğini belirtti.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

“SUÇ KANITLARINI YOK EDİYORLAR”

Söz konusu olaydan sonra Rus askerlerin işledikleri suçların kanıtlarını yok etmeye çalıştığına işaret eden Zelenski, "Buça’dan sonra Rus ordusu taktik değiştirdi. Öldürülen Ukraynalıları işgal altındaki bölgelerin sokaklarından ve bodrumlarından temizlemeye çalıştığı bilgisine sahibiz. Ama sorumluluktan kaçamazlar. Zaten binlerce vatandaşın kayıp olduğunu biliyoruz." dedi.

Zelenski, objektif bir soruşturma, görgü tanıkları ve uydu gözetimi sayesinde Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki savaş suçlarını ortaya çıkaracaklarını ve hakikat arayışını sürdüreceklerini kaydetti.

Son dakika... Uluslararası Adalet Divanı'ından Gazze kararı: Gecikmeden uygulanmalı Haberi Görüntüle

“BANKACILIK SİSTEMİ TAMAMEN ENGELLENMELİ”

Bugün Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı yeni bir yaptırım paketini açıkladığını ve söz konusu yaptırımların ne kadar etkili görünmesine rağmen yeterli olmadığını vurgulayan Zelenski, "Rus bankacılık sisteminin uluslararası finanstan tamamen engellenmesi konusunda ısrar etmeye devam edeceğiz. Ayrıca demokratik dünyanın şu veya bu biçimde Rus petrolünü reddetmesini de sağlayacağız." diye konuştu.

Kassam'dan işgalcilere ağır darbe: Askeri araçlar vuruldu, İsrail askerlerinin bulunduğu... Haberi Görüntüle

“YENİ BİR KANLI DALGA BAŞLATABİLİRLER”

Zelenski, savaşı durdurmak için daha fazlasının yapılması gerektiğinin altını çizerek "Rusya’ya karşı acı verici bir yaptırım paketi ile gerçekten ihtiyacımız olan silah tedariki. Yoksa Rusya bunu Donbas’ta yeni bir kanlı dalga başlatma izni olarak görecektir." ifadesini kullandı.

Bunun yanı sıra Zelenski, güvenli bölgelerde ekonomik faaliyetleri yeniden canlandırma kararı aldıklarını belirterek "Düşmanla sahada doğrudan çatışma tehdidinin olmadığı bölgelerdeki tüm topluluk liderlerini, ekonomik süreçleri yeniden başlatmak için insanların geri dönüp çalışmalarına gerekli olan her şeyi yapmaya çağırıyorum." diye konuştu.

Karşı tarafın muharebe gücünü artırarak yeniden aktif taarruz operasyonları başlatmaya hazırlandığını aktaran Zelenskiy, "Savaşacağız ve geri çekilmeyeceğiz. Rusya ciddi anlamda barışı aramaya başlayana kadar kendimizi savunmak için tüm seçenekleri değerlendireceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading