Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yüzyılın felaketini yaşayan Almanya bu kareyi konuşuyor!

Yüzyılın felaketini yaşayan Almanya bu kareyi konuşuyor!

Merkel'in yerine aday olan Kuzey-Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet'in selin neden olduğu afet bölgesinde Cumhurbaşkanı'nın konuşma yaptığı sırada Armin'in arkada bir heyetle birlikte gülüşmesi tepkilere yol açtı.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Cumhurbaşkanı Steinmeier, sel felaketinin etkili olduğu Kuzey-Ren Vestfalya eyaletindeki Erftstadt'ı ziyaret etti. Steinmeier, kendisine eşlik edenKuzey-Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı ve Merkel'in veliahtı olarak tanınan Armin Laschet ile selden etkilenenlerle, arama ve kurtarma ekipleriyle konuştu, kriz masasından bilgi aldı. Daha sonra Steinmeier ziyarete ilişkin medyaya bilgi verdi.

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

GÜLÜŞMESİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bu sırada Laschet'in arka tarafta beraberindeki heyet ile gülmesi sosyal medyada eleştirilere yol açtı. Bazı sosyal medya hesaplarından ise bu eleştirilere, Laschet'in basına mülakat verdiği sırada Cumhurbaşkanı olmadan önce Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Steinmeier'in de arka tarafta bir heyet üyesi ile gülmesine dikkati çekilerek karşılık verildi.

AB'den Bosna Hersek kararı: Katılım müzakereleri başlıyor Haberi Görüntüle

ORTAYA ÇIKMASININ ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Genel Başkanı da olan Laschet eleştiriler üzerine Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Steinmeier'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Laschet ayrıca, bir sohbet durumu sırasında ortaya çıkan izlenimden pişman olduğunu belirterek, "Uygunsuzdu ve üzgünüm." ifadelerini kullandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading