Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yüzlerce mülteciyi ölüme terk eden Yunanistan'dan skandal açıklama

Yüzlerce mülteciyi ölüme terk eden Yunanistan'dan skandal açıklama

Mültecilerin botlarını batırarak ölüme iten Yunanistan, Ukraynalı göçmenleri kabul etmeye hazır olduklarını duyurdu. 'Onlar bizlerden biri' diyen Miçotakis, iki yüzlü tutumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Rusya-Ukrayna savaşı 6.gününde devam ederken birçok asker ve sivil hayatını kaybetti. Ölümle burun buruna kalan Ukrayna halkı, sığınaklarda kalırken yaşam mücadelesi veriyor. Savaştan kaçanlar ise çevre illere göç ediyor. Yüzlerce Ukraynalı mülteci ülkeyi terk ederken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e destek mesajı gönderdi.

BBC'den çarpıcı seçim analizi: Muhalefet çöktü İmamoğlu'na zarar verebilir Haberi Görüntüle

'UKRAYNA HALKI İLE TAM DAYANIŞMA'

Miçotakis, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkı ile tam dayanışma" ifadesine yer verdi.

Gazze'de bebekler ölüme karşı direniyor: Siyonistler Gazzelilerin gıdaya erişimini tamamen... Haberi Görüntüle

'ONLAR BİZLERDEN BİRİ'

Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) tercihini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Miçotakis, "Onlar, bizlerden biri" ifadesini kullandı.

Çikolata fiyatları uçacak! Kakao fabrikaları üretimi durdurdu! Krizin nedeni ise... Haberi Görüntüle

İKİ YÜZLÜ MİÇO

Miçotakis'in Ukrayna'ya destek vermesi ve mülteci konusunda el uzatacağını söylemesi daha önce yaşanan 'mülteci' skandalını akıllara getirdi. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan, onlarca mültecilerin botlarını batırarak ölmelerine sebep olmuştu. Yunanistan'ın mülteci konusundaki skandal tavrına batı dünyası gözlerini kapamıştı. Ancak Türkiye'nin mülteci konusunda duyarlı davranışı ve yetkili isimlerin Yunanistan'a sert tepki göstermesi dikkatlerden kaçmamıştı. 

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Miçotakis'in iki yüzlü tutumu sosyal medyada da gündem oldu. Miçotakis'in Müslümanlara olan tavrı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. 



BM, Rusya-Ukrayna savaşında en az 660 bin kişinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini, Ukrayna'da çoğu mahsur 470 binden fazla diğer ülke vatandaşlarının bulunduğunu bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading