Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yusra Gannuşi: Tunus diktatörlüğe dönüşü kabul etmeyecek

Yusra Gannuşi: Tunus diktatörlüğe dönüşü kabul etmeyecek

Nahda Hareketinin Uluslararası Sözcüsü Dr. Yusra Gannuşi ülkesi Tunus'ta gerçekleşen siyasi darbeye dair değerlendirmelerde bulundu.

Dünya

23.01.2024, 17:42

Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi'nin kızı ve aynı zamanda Nahda Hareketinin Uluslararası Sözcüsü olan Dr. Yusra Gannuşi, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından gerçekleşritirilen darabe girişiminin demokrasiyi hedef aldığına vurgu yaparak, Tunus halkının birlikte bir duruş sergileyerek diktatörlüğe dönüşe razı olmayacağını belirtti.

Dr. Yusra Gannuşi'nin açıklamalarından öne çıkan bazı satır başları:

"Bu, Tunus demokrasisine karşı bir darbe girişimidir, Tunus demokrasisi, Tunus'un istikrarı ve güvenliği için çok ciddi bir tehlikedir. Ne olursa olsun, Tunus'taki siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının çoğunluğunun ve Tunus halkının, demokrasilerini ve zor kazanılmış hak ve özgürlüklerini korumaya kararlı olacağından eminiz.

Tunuslular bir arada duracak ve demokrasiyi korumak için direnecek, diktatörlüğe dönüşü kabul etmeyecek çünkü bize şu anda vadedilen her şeyi deneyimledik, gücün tek bir adamın elinde toplandığını deneyimledik."

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading