Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanlılar günlük 2 bin dolara cepheye gidiyor! İşte Ukrayna'dan gelen fotoğraf

Yunanlılar günlük 2 bin dolara cepheye gidiyor! İşte Ukrayna'dan gelen fotoğraf

Kiev yönetiminin Ukrayna ordusunda paralı asker olmak isteyenlere yaptığı çağrı Yunanistan'da bile karşılık buldu. Onlarca Yunan vatandaşı, günde 2 bin dolar maaş karşılığında Mariupol'de savaşıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:06

Rus işgaline karşı koymak için yabancı lejyoner grupları kuran ve paralı asker olmak isteyenleri cepheye çağıran Ukrayna, pek çok ülkeden olumlu cevap aldı. Rus askerleriyle savaşacak milislere günlük 2 bin dolar para ödeyeceğini açıklayan Kiev'in cazip teklifi Yunan vatandaşlarının bile ilgisini çekiyor. 

İnternet üzerinden başvuruda bulunarak Ukrayna ordusu saflarına kabul edilen ve bu ülkede göreve başlayan Yunan birliği, şimdi kuşatma altındaki Mariupol'de görev yapıyor. Cephe hattından servis edilen bir fotoğraf, lejyonerlerin Yunanistan ve Ukrayna bayrakları altında poz verdiğini gösteriyor. 

Ruslara karşı savaşmak isteyen çok sayıda Amerikan, İngiliz, Gürcü, Çeçen ve Tatar'a şimdi Yunanlılar da eklendi. Yunan milislerin gönderdiği fotoğraf sosyal medyada yayınlanınca duruma tepki gösteren çok sayıda Yunanistan vatandaşı, fotoğrafta bulunan kişilerin muhtemelen 'Arnavut kökenli olduğunu' iddia etti. 

Günde 2 bin dolar karşılığında Rus ordusuyla mücadele etmeye soyunan Yunan milisler, görev yaptıkları Mariupol kentinde Ruslardan çok, Esed'in bölgeye gönderdiği Suriyeli rejim askerleriyle Çeçenistan'daki Rus kuklası Ramazan Kadirov'a bağlı milislerle mücadele ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading