Yandex Metrica

Yunanistan’da aşı karşıtları polisle çatıştı

Yunanistan’da aşı karşıtları polisle çatıştı

Yunanistan hükümetinin, koronavirüs salgınına karşı aşı zorunluluğu getirmesine itiraz eden aşı karşıtları, polis ile karşı karşıya geldi.

Dünya

23.01.2024, 17:41

Yunanistan’ın başkenti Atina’da şehir merkezindeki Sintagma Meydanında toplanan kalabalık hükümetin koronavirüs aşısını zorunlu hale getirmesini protesto etti.

Pek çok papazın katıldığı protestoda Yunan bayrakları, büyük boyda haç ve ikonlar taşıyan göstericilerin kendilerini uyaran emniyet güçlerine taş ve su şişeleri fırlatması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası ile müdahale etti.

Bunun yanı sıra, Atina Üniversitesi önünde toplanan bir grup aşı karşıtı göstericiye tepki gösteren solcu grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grupların birbirilerine taş ve sopalarla saldırdığı kargaşada bir kişi yaralanırken, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

SELANİK’TE DE EYLEMLER YAPILDI

Ülkenin ikinci en büyük kenti olan Selanik’te de aşı karşıtları protesto düzenlendi.

Selanik Limanı’ndaki Beyaz Kule önünde toplanan kalabalık şehir merkezine yürüyerek, Yunan bayrakları ve ‘Zorunlu aşılamaya hayır’ yazılı pankartlar taşıdı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 1 Eylül tarihinde kamudaki sağlık çalışanlarına ve huzurevi personeline koronavirüs aşısı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı.

Pek çok Avrupa ülkesinde uygulanan koronavirüs aşı sertifikasının Yunanistan’da da uygulamaya konulacağını açıklayan Miçotakis, tiyatrolar, spor salonları ve eğlence mekanları gibi kapalı yerlere 16 Temmuz tarihinden itibaren sadece aşı olan kişilerin girişine izin verileceğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading