Yandex Metrica

Yunanistan: Türk İHA'larıyla başa çıkamıyoruz

Yunanistan: Türk İHA'larıyla başa çıkamıyoruz

Yunan basını, tüm Avrupa gibi Türk İHA ve SİHA'ları konuşuyor. Yunanistan'ın Real isimli gazetesi, Atina yönetiminin Türk İHA/SİHA'ları karşısında çaresizliğini yazdı.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Türk yapımı İHA ve SİHA'lar, başarıları ve ihracata olan katkılarıyla dünyada, özellikle Avrupa adından söz ettirmeye devam ediyor. İHA ve SİHA'lar sebebiyle Yunanistan endişe içerisinde.

İnsansız hava araçları, 2018 yılından beri Ege, Akdeniz ve Meriç semalarında keşif ve gözetleme faaliyetleri sürdürüyor.

"TÜRK İHA'LARIYLA BAŞA ÇIKAMIYORUZ"

Yunan Real gazetesi, Atina yönetiminin Türk İHA'larına karşı çözüm arasa da çaresizlik içinde olduğunu yazdı.

Gazetede yer alan aberde, "Durum kontrolümüzden çıktı. Türk İHA'larıyla nasıl başa çıkacağız. Bazıları, Yunanistan'ın ilk andan itibaren tepki göstermesi gerektiğini söylüyor. Sorun önemli ve çözülmeli." denildi.

"20 YILDIR YATIRIM YAPIYORLAR"

Yunanistan'ın insansız hava aracı üretiminde bir ilerleme kaydedemediğine dikkat çekilerek, şöyle denildi: "Türkiye, 20 yıldır İHA teknolojisine yatırım yapıyor. Bu teknolojinin askeri çatışmalardaki önemi Libya ve Karabağ'da kanıtlandı."

ULUSLARARASI İTTİFAK ÇABALARINA GİRDİLER

Kısa süre önce Yunan basınında yer alan bazı haberlerde, Türk SİHA'larından "ucuz ve ölümcül" olarak bahsedilmiş, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına yönünde bir işaret bulunmadığı belirtilmişti. Yunanistan, askeri alanda Fransa'dan fırkateynler ve savaş uçakları alarak uluslararası ittifaklar oluşturmaya çalışıyor.

Kaynak: SABAH

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading