Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan petrol ambargosunu veto edecek! 'Biz çekilirsek Türkiye devreye girer'

Yunanistan petrol ambargosunu veto edecek! 'Biz çekilirsek Türkiye devreye girer'

Yunanistan, AB'nin Rusya'ya petrol ambargosu uygulamasına karşı çıkıyor. Gerekçe olarak ambargo kararının Türkiye'nin işine yarayacağı gösteriliyor. Söz konusu ambargo için, 'Bu durum Çin ve Türkiye'ye yarar sağlar' ifadeleri kullanıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:15

Rusya'nın petrolüne ambargo uygulamak için kolları sıvayan Avrupa Parlamentosu'nun planları Yunanistan yüzünden sekteye uğradı. 

Bakan Fidan İspanya'nın Gazze tutumunu takdir etti: Filistin meselesi evrensel... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN TÜRKİYE'NİN ROLÜNÜ ALMASINDAN KORKUYOR 

Yunanistan, GKRY ve Malta'nın lobi çalışmaları sebebiyle yaptırıma yeşil ışık yakılamazken, Yunanistan petrol yasağı sebebiyle kendilerinin sahneden çekilmesi durumunda Türkiye ve Çin'in de aralarında bulunduğu ülkelerin işine yarayacağını savunuyor. 

Avrupa Komisyonu'nun Ukrayna'ya saldırısı sonrası Rusya'ya uygulamaya çalıştığı Altıncı Yaptırım Paketi fikir birliğine varılamaması sebebiyle yürürlüğe konulamıyor. 

Rusya'dan bir LGBT adımı daha: Kökünü kazımaya kararlılar Haberi Görüntüle

MACARİSTAN KARARI VETO EDECEK 

Rus petrolüne ekonomik bağımlılığı bulunan Macaristan ve Slovakya söz konusu yaptırıma karşı çıkmak zorunda olduklarını Brüksel'e iletti. 

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü! İsrail askerlerinden Ramazanın ilk cuma namazını... Haberi Görüntüle

'BİZ GİDERSEK TÜRKİYE DEVREYE GİRER'

Kapasite olarak dünyadaki petrol tankerlerinin dörtte birinden fazlasına sahip olan ve nakliye işine büyük ölçüde bağımlı olan Atina ambargo sonucu kendilerinin egale olması sonucu Türkiye ve Çin'in de aralarında bulunduğu ülkelerin rol alacağını iddia ediyor. 

Son dakika... İsrail Gazze'de insani yardımlara eşlik eden ekipleri hedef... Haberi Görüntüle

AB'NİN AMBARGO PLANINA YUNANİSTAN ENGELİ 

Yunan yetkililerin yoğun baskısı ve yaptırım paketini veto etmekle tehdit eden Macaristan yüzünden AB'nin ambargo planı şu an uygulanamaz olarak görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading