Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan kendini ele verdi: Onlar için Türkiye güvenli

Yunanistan kendini ele verdi: Onlar için Türkiye güvenli

Mültecilere olan feci tutumuyla daha önce tepki toplayan Yunanistan, şimdi de onlara ev sahipliği yapmamak için Türkiye'nin güvenli ülke olmasını öne sürerek sığınmacılara kapıları tamamen kapatıyor.

Dünya

23.01.2024, 17:32

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve İltica Bakanlığı olası sığınma hakkı talep eden mültecilere yönelik ortak bir açıklama yayımladı. Açıklamaya bakınca Yunanistanlı yetkililerin, mülteciler konusunda üzerinden sorumluluk atmaya çalışırken, ülkenin mülteciler için ne kadar ışlayıcı ve güzvensiz bir politika izlediğini de itiraf etmiş olduğunu görülüyor.

SURİYE, AFGANİSTAN, PAKİSTAN, BANGLADEŞ VE SOMALİ VATANDAŞLARINI KAPSIYOR

Açıklamada "Yunanistan mevzuatı, Türkiye'yi mülteciler için güvenli bir üçüncü ülke olarak tanımlıyor. Bu karar, Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali'den gelen sığınmacıları kapsıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada uluslararası koruma başvurusunda bulunan belirli kategorilerdeki kişilerin yaşam koşulları ve insan haklarına ilişkin Türkiye'deki mevcut durum hakkında tüm güncel bilgiler dikkate alınarak bu kararın oluşturulduğu belirtilirken, Türkiye'nin bu ülkelerden gelen sığınmacıların uluslararası koruma başvurularının değerlendirilmesine ilişkin tüm koşulları sağladığına dikkat çekildi.

TÜRKİYE MÜLTECİLER İÇİN GÜVENLİ ÜLKE

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, yazılı bir açıklama yaparak artık bahsi geçen ülkelerden gelenlerin Türkiye üzerinden yapacakları sığınma başvurularını kabul etmeyeceklerini vurgularken, "Türkiye'nin güvenli üçüncü ülke olarak nitelendirilmesi, yasa dışı mülteci akışlarıyla mücadele ve insan kaçakçılığının önüne geçmek adına önemli bir adımdır." dedi.

Mültecilere bakış açısı alışıldığın dışında olan Yunanistan, genellikle Ege'de sığınmacıları yasa dışı yollarla Türkiye'ye "geri itme" vakalarıyla gündeme geliyor. Üstelik Yunanistan işlediği bu suçlamaları asla kabul etmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading