Yandex Metrica

Yunanistan kendi insansız hava aracını üretecekmiş

Yunanistan kendi insansız hava aracını üretecekmiş

Türkiye’nin önce kendi İHA'sını ardından SİHA ve TİHA’sını üretmesi Atina’da endişe yarattı. Yunanistan, kendi insansız hava aracını üretmeyi planladığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 17:59

 Türkiye'nin insansız hava aracı teknolojisinden rahatsız olan ve endişesini sık sık Yunan basını üzerinden dile getiren Atina yönetimi kolları sıvadı. Yunanistan kendine ait insansız hava aracı üreteceğini duyurdu.

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN İHA İÇİN KOLLARI SIVADI

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan yönetimi İHA yapımı için proje çalışmalarına başladı. Projeye ilişkin Yunan Hava Sanayii’nde bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve konuyla ilgili üniversitelerin temsilcileri yer aldı. 

Üretilmesi planlanan insansız hava aracı "VTOL" tipi. Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak İHA, 20 kilograma kadar yük taşıyabilecek. Yunanistan bu projeyi, milli savunma sistemleri, doğal afetler, kara ve deniz sınırlarının korunması gibi alanlarda kullanmayı hedefliyor.

erdoğan tiha

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

İHA'LAR YUNANİSTAN'IN GÜNDEMİNDE

Türkiye'nin insansız hava araçları Yunanistan gündeminde yer buluyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Akıncı TİHA töreni sonrası Yunan basınında endişe dolu haberler yer almış, Türkiye'nin İHA teknolojisinde gücüne güç katmaya devam ettiği ifade edilmişti. Kathimerini gazetesi, Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmada kullandığı "Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak" şeklindeki ifadeyi manşete taşımıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading