Yandex Metrica

Yunanistan'ın yok olma korkusu: Nüfusumuz azalıyor, bir şeyler yapmalıyız

Yunanistan'ın yok olma korkusu: Nüfusumuz azalıyor, bir şeyler yapmalıyız

10,7 milyonluk Yunanistan'ı nüfus korkusu sardı. Doğum oranının düşüklüğü nedeniyle hızla yaşlanan Yunanlılar, Türkiye'den korkma gerekçelerine bir yenisini ekledi.

Dünya

09.03.2024, 17:49

Yunanistan'ı yok olma paniği sardı. Nüfusun hızla gerilemekte olduğuna işaret eden veriler yetkilileri panikletti. OECD'de Yunanistan'ın daimi temsilcisi olarak görev yapan Giorgos Prevelakis'ın Kathimerini gazetesinde yayınladığı analiz, Atina'nın tedirginliğini gösteren çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 

2021 verilerine göre 10,7 milyon nüfusu bulunan Yunanistan'da her yıl yaşanan gerilemenin Türkiye'ye karşı korku uyandırdığını belirten Prevelakis, şu ifadeleri kullandı:

"Demografik düşüş ekonomik kalkınmayı tehdit ediyor; yaşlanan bir nüfus hem kalkınma hem ilerleme konusunda ciddi endişe kaynağı oldu. Düşmekte olan nüfusun revizyonist Türkiye'nin nüfus verileriyle karşılaştırılması geleceğe yönelik korkular uyandırıyor." 

"Nüfusumuzun hızla azalması alarm veriyor. Son 10 yılda iki şehir nüfusu kadar nüfus kaybettik. Atina'nın nüfus sorunu konusuna acilen eğilmesi gerekiyor. Diasporadaki Yunanlılar, göçmenler, mülteciler nüfusa bir an önce dahil edilmeli. Yunanistan'ın zorluklarla baş edebilmek için dışarıya açılması gerekiyor."

İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi ülkesinde olacak İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi... Haberi Görüntüle

DOĞUM ORANI SADECE 1,2

Günde ortalama 203 bebeğin doğduğu ülkede dünyaya gelen bebek sayısı yıllık 74 bin. Kadınların doğum oranı geçmiş yıllara göre gerilemesini sürdürerek 1,2 olarak gerçekleşti. Yani Yunan çiftlerin genellikle bir çocuğu oluyor. Bu da nüfusun gerilemesindeki en büyük etken. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading