Yandex Metrica

Yunanistan'ın yeni başbakanı belli oldu: Cumhurbaşkanı Sakelaropulu görevlendirmeyi yaptı!

Yunanistan'ın yeni başbakanı belli oldu: Cumhurbaşkanı Sakelaropulu görevlendirmeyi yaptı!

Yunanistan'da yapılan seçimler sonucunda meclis aritmetiğinin hiç kimseye tek başına hükümet kurma imkanı tanımaması nedeniyle yeniden seçime gidilecek. Ülkedeki yasalara göre yeni seçim yapılana kadar cumhurbaşkanının görevlendireceği birinin başbakan olarak görevlendirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Sayıştay Başkanı İoannis Sarma'yı ülkeyi seçimlere götürecek geçici hükümetin başbakanı olarak görevlendirdi.

Dünya

23.01.2024, 20:56

Yunanistan'da 21 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin ardından hükümetin kurulamamıştı. 

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, seçim sonuçlarına göre parlamentoda grubu bulunan parti liderleriyle yaptığı görüşmeleri tamamladı. Sakelaropulu, bu görüşmelerin ardında Sayıştay Başkanı İoannis Sarma'yı Cumhurbaşkanlığına davet etti.

Sarma'ya, "hükümeti kurmanın mümkün olmadığını resmen gördük ve böylece geçici bir hükümet için anayasanın son çaresi olarak sizi çağırdım" diyen Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, görevi bu isme verdi.

Görevlendirmeden son derece memnun olan Sarma bunun büyük bir onur ve anayasal hükümlülük olduğunu söyleyerek, hükümetin geçici başbakanı olma görevini kabul ettiğini açıkladı.

Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37 yıldan beri yayında! İşte dizideki tüm kehanetler ve gerçekleri... Tüm kehanetleri gerçekleşmişti! Akıllara durgunluk veren The Simpsonlar dizisi 37... Haberi Görüntüle

İSTANKÖY DOĞUMLU

Ioannis Sarma, 1957'de İstanköy doğumlu. 1979'da Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Sarma, daha sonra Paris II Üniversitesi'nden Ceza Hukuku (1980-1981) ve Kamu Hukuku (1982-1983) alanlarında yüksek lisans diploması (DEA) aldı.

4 Kasım 2019'dan bu yana Sayıştay başkanı olarak görev yapan Sarma, evli ve iki çocuk babası.

Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam mı yedi? Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam... Haberi Görüntüle

SEÇİM 25 HAZİRAN'DA

Yunanistan'da düzenlenen genel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre, Yeni Demokrasi yüzde 40'ın üzerinde oy alarak (146 sandalye) en yakın rakibi SYRIZA'ya 20 puan fark atmıştı ancak tek başına iktidara gelebilmesi için gerekli 151 sandalye sayısına ulaşamamıştı.

Yeni Demokrasi'nin lideri Kiryakos Miçotakis ve ikinci parti olan Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras da koalisyon için gerekli şartların bulunmadığı gerekçesiyle hükümeti kurma görevini iade etmişlerdi.

Seçimlerde üçüncü olan PASOK-KINAL ittifakı lideri Nikos Andrulakis de Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun kendisine verdiği hükümet kurma görevini reddetmişti.

Miçotakis, ikinci seçimlerin 25 Haziran'da yapılabilmesi için çalışmalarını hızlandıracaklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading