Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan'ın çirkin planı deşifre oldu! Hedeflerinde Türkiye var

Yunanistan'ın çirkin planı deşifre oldu! Hedeflerinde Türkiye var

Atina yönetiminin yeni planı ortaya çıktı. Dedeağaç sınırında 2020 yılındaki olayların tekrarlanmaması için yeni planları devreye sokacağı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:23

Son zamanlarda Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim daha artıyor. Yunanistan tarafından yapılan provokatif hareketlere bir yenisi daha eklenmesi bekleniyor. Yunanistan yöneticilerin art arda açıklamaları ve ABD ile AB'ye yaptıkları şikayetlerine Türkiye'de tepki geldi. 

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik, son günlerde iyice tırmanmış durumda. Özellikle Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in son zamanlarda yaptığı provokasyon dolu hareketler ve ABD ile AB'ye Türkiye'yi sıklık şikayet etmesi gerilimi tırmandırıyor.

Yunan basını da Türkiye ile Yunanistan arasında gerilimi sıklıkla manşetlerine taşıyor. Son olarak Kathimerini gazetesi, Atina yönetiminin Dedeağaç sınırında 2020 yılındaki olayların tekrarlanmaması için yeni planları devreye sokacağını söyledi.

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIRI BOYUNCA ÜNİFORMALI POLİSLERİN SAYISININ VE DEVRİYELERİN ARTACAK

Göçmenlere yönelik bir acil durum planı yayınlandığı ifade eden gazete, Dedeağaç bölgesi ve Türkiye sınırı boyunca üniformalı polislerin sayısının ve devriyelerin artacağına ifade etti.

Bunun yanı sıra gazete, Batı Trakya Türklerinin yoğun bir nüfusa sahip olduğu Gümilcine ve İskeçe bölgelerinde de polis takviyelerinin yapılacağını aktadır.

Aynı zamanda genel bir kriz durumunda da bölgeye Yunanistan'ın her yerinden polis memurları görevlendirilecek.

Kathimerini'ye konuşan ve ismini açıklamayan bir polis, Dedeağaç'a flaş bombaları ile gözyaşartıcı gazların taşınmaya başladığını ifade etti.

Aynı kaynak, Doğu Ege ilgili de konuşarak Yunan Sahil Güvenlik yetkililerinin son birkaç gün için Türkiye-Çeşme kıyılarından 400 ila 500 göçmenin Yunanistan'a geçmeye çalıştığını ifade etti.

Buna önlem olarak ise sahil güvenlikler deniz bölgesinde devriyelerini yoğunlaştırdı. Aynı zamanda gazete, önümüzdeki birkaç gün içinde Girit'te bulunan bir havaalanında kiralık İsrail insansız hava aracının etkileştireceğini de söyledi.

Göçmen meselesinin kaynağı olarak Türkiye'yi hedef gösteren gazete, "Doğu Ege'deki Silahlı Kuvvetler'e, gerektiğinde hemen tepki verebilmek için artan bir teyakkuz ve hazırlıkla hareket etmeleri talimatı verildi." ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading