Yandex Metrica

Yunanistan'dan Türk İHA'larına karşı İsrail ile işbirliğine girdi! Adalara anti droner sistem yerleştiriyorlar

Yunanistan'dan Türk İHA'larına karşı İsrail ile işbirliğine girdi! Adalara anti droner sistem yerleştiriyorlar

Türkiye’nin ürettiği "Aksungur" ve "Akıncı" gibi yeni nesil İHA sistemleri, Yunanistan'ı panikletti. Türk İHA'larına karşı çözüm arayan Yunanistan, İsrail ile iş birliğine gitmeye hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:30

Yunanistan’ın önemli basın organlarından olan Kathimrini gazetesi, Yunanistan’ın son iki ay içinde adalar ve ülkenin diğer kritik tesislerinin Türk İHA’larından korunması için aktif çalışma yürüttüğünü yazdı.

Kurulan bu yeni altyapının, Türk İHA’larına karşı bir elektronik şemsiye görevi görmesi planlanıyor. Sistem insanız hava araçlarının uçuş planlarını bozmak ve onları iletişimsiz bırakmak için İsrail teknolojisini kullanıyor.

Yazar Vassilis Nedos “Üzerinde çalışılan sistemin temelde İsrail’in Demir Kubbe sistemine benzediğini ancak Yunanistan’ın ihtiyaçları doğrultusunda topçu roketlerinden ziyade adaların ve diğer sınır bölgelerinin coğrafi şartlarına uygun İHA karşıtı bir sistem” olduğunu yazdı.

İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Haberi Görüntüle

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINA KARŞI KOYMAK İÇİN GELİŞTİRİLİYOR

İsrail’in Rafael Advanced Defense Systems firması tarafından yeni geliştirilen Drone Dome – Drone Kubbesi adından anlaşılacağı gibi insansız hava araçlarına karşı koymak için geliştiriliyor. Burada İHA sistemlerinin iletişimlerini ve GPS’lerini bozarak İHA’ları etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor. Rafael firması Yunanistan için sistemin özelleştirilmiş versiyonlarını sunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading