Yunanistan'dan düzensiz göçmenlere insanlık dışı uygulama
Yunanistan düzensiz göçmenlere karşı insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor. Datça açıklarında Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmen ifadesinde Yunan polisi tarafından pasaportuna ve değerli eşyalarına el konularak darp edildiğini ve Türk karasularına geri itildiğini ifade etti.

Yunanistan düzensiz göçmenlere karşı insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor...
3 DÜZENSİZ GÖÇMEN TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTUNA ALINARAK KURTARILDI
Datça ilçesi açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarını alan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye kurtarma botu sevk etti. Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen can salı içerisindeki 3 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı.
YUNAN POLİSİNDEN İNSANLIK DIŞI MUAMELE
Kurtarılan düzensiz göçmenlerin birine ait ifadede, bir süre önce Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçtiği, Adada Yunan polisi tarafından yakalandığı, darp edildiği, değerli eşyalarının ve pasaportunun alındığı, İstanköy Adası üzerinde yakalanan 2 göçmenle birlikte toplam 3 göçmen olarak can salına bindirilerek Türk karasularına geri itildikleri ve denizin ortasında bırakıldıkları ortaya çıktı.
71 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI
Yaşanan geri itme olayının ardından bu gecenin ilk saatlerinde yine Datça ilçesi açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen tespit edildi. Yunanistan güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 4 can salı içerisindeki toplam 71 düzensiz göçmen kurtarıldı.