Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan'dan Akdeniz hamlesi! "Mora ve Girit'te sismik araştırmalara başlıyoruz"

Yunanistan'dan Akdeniz hamlesi! "Mora ve Girit'te sismik araştırmalara başlıyoruz"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Mora Yarımadası ve Girit Adası'nın güneybatısında doğalgaz arama çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını açıkladı. Libya ile de masaya oturacaklarını belirten Miçotakis, bu görüşmede deniz yetki alanlarını belirlemek istediklerini söyledi.

Dünya

28.01.2024, 23:48

Yunanistan Akdeniz'de doğalgaz aramalarına başlıyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis, Mora Yarımadası ve Girit Adası'nın güneybatısında sismik araştırmaların startını vereceklerini açıkladı.

Ukrayna ordusunda iftar programı! Zelenskiy Müslüman askerler ile bir araya... Haberi Görüntüle

ARAMALARI EXXONMOBİL ÜSTLENECEK

ANT1 televizyon kanalına konuşan Miçotakis, Yunanistan'ın, Libya ile bir açılım yapıp, deniz yetki alanlarını belirlemek istediğini belirtti. Miçotakis, Yunanistan'ın bölgede hidrokarbon arama planlarına ilişkin ise şöyle konuştu: "Doğal gaz bulmaya yönelik sismik araştırmaların hemen başlayacağını söyleyebiliriz. Hemen derken, önümüzdeki günleri kastediyorum. Mora Yarımadasının ve Girit'in güneybatısında bulunan iki parselde, ExxonMobil tarafından..."

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

YUNANLAR DEDEAĞAÇ'I SATMAYACAK

Dedeağaç'ın, Yunanistan için stratejik, jeopolitik açıdan ve enerji bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirten Miçotakis, Yunanistan'ın, Dedeağaç Limanını yabancı bir yatırımcıya satmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Güney Kıbrıs'tan yola çıkmıştı: Gazze’ye açılan deniz koridorunu kullanan ilk... Haberi Görüntüle

CASUS DİNLEMELERİ YALANLADI

Miçotakis, Documento gazetesinin Yunanistan'daki siyaset, medya ve iş dünyasından, aralarında eski Başbakan Andonis Samaras ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin dinlendiğine ilişkin iddiasını yalanladı.

Ülkede casus yazılım kullanıldığına ve dinleme yapıldığına ilişkin iddiaları kendisinin de hükümetin de reddetmediğini belirten Miçotakis, ancak kendisinin ve hükümetin bu durumdan sorumlu olmadığını savundu
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading