Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan alevlere teslim oldu! 1 kişi hayatını kaybetti, ada tahliye edildi

Yunanistan alevlere teslim oldu! 1 kişi hayatını kaybetti, ada tahliye edildi

Yunanistan'da dört gün içerisinde 154 orman yangını meydana geldi. Evleri yangının ortasında kalan vatandaşlar feribotla bölgeden tahliye edilirken ortaya inanılmaz görüntüler çıktı.

Dünya

23.01.2024, 17:46

Günlerdir Türkiye'de devam eden orman yangınları bu kez de Yunanistan'ı tehdit ediyor. Ülke genelinde dört gün içerisinde 154 orman yangını meydana gelirken, Atina'nın kuzeyindeki Evia adası, Mora Yarımadası'ndaki Mani ve Messinia yangından en fazla etkilenen bölgeler oldu.

Son 30 yılın en yüksek sıcaklıklarıyla mücadele eden Yunanistan’da yangınlar devam ediyor. Başta Atina'nın kuzeyinde yer alan ülkenin en büyük ikinci adası olan Evia ve Mora Yarımadası'ndaki Mani ve Messinia bölgeleri yangından en fazla etkilenen bölgeler olurken, yangınların sayısı 154 olarak açıklandı.

Son dakika... İşgalci İsrail'den Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilere saldırı: Çok... Haberi Görüntüle

''EŞİ GÖRÜLMEMİŞ''

Geçtiğimiz gece Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias gazetecilere verdiği demeçte, "Daha zor bir geceyle daha karşı karşıyayız" derken, "Eşi görülmemiş yoğunlukta ve yayılan orman yangınlarıyla, tüm görevlilerimiz gönüllülerle birlikte hayat kurtarmak için gece gündüz savaşıyor" diye konuştu.

İsrail Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtlamaya devam ediyor: Kapılara demir bariyerler... Haberi Görüntüle

650 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Atina yakınlarındaki Evia adasının kuzey kesiminde, sahil güvenlik 650 kişiyi tekneyle tahliye etti. Gece yaklaştıkça, itfaiyeciler Atina'nın kuzeyinde, her geçen dakika artan ve yeniden canlanan yangınlarla mücadelesini sürdürdü.

Karadeniz gazında sifonu çeken güç ABD çıktı! İşte 'Türkiye doğalgaz... Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI: 1

Ülkede orman yangınları nedeniyle Atina'nın kuzeyinde bir banliyöde Cuma günü düşen elektrik direğinin çarpması sonucu 38 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polis Cuma günü kapı kapı dolaşarak insanları evlerini terk etmeye çağırırken yetkililer, yangın ilerledikçe daha fazla ev, araba ve iş yeri için tehlike oluşturacağından Atina'nın kuzeyindeki daha fazla banliyönün boşaltılması emrini verdi.

Türkiye kaçıncı sırada? İşte Gazze'ye en çok yardım ulaştıran ülkeler Haberi Görüntüle

''KABUS GİBİ BİR YAZ''

Bu sabah da başkentin doğusundaki Evia adasında yaşayanların feribotlarla tahliyesine devam edilirken Atina'daki ana yangın kontrol merkezini ziyaret ettikten sonra konuşan Başbakan Kiriakos Miçotakis, durumu "kabus gibi bir yaz" olarak nitelendirdi ve hükümetin önceliğinin "her şeyden önce insan hayatını korumak olduğunu" sözlerine ekledi.

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

TAZMİNAT ÖDENECEK

Hükümet, yangınlardan etkilenen insanlara tazminat ödemeyi planladığını ve yanan arazileri yeniden ağaçlandırılacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading