Yandex Metrica

Yunanistan ABD'nin talebini yerine getirdi! İran'ın petrol tankerine el koydu

Yunanistan ABD'nin talebini yerine getirdi! İran'ın petrol tankerine el koydu

Yunanistan, İran bandıralı bir gemiye ve taşıdığı petrole kendi kıyılarında ABD'nin talebi ile el konulduğunu duyurdu. Olay sonrası Yunanistan'ın Tahran'daki Maslahatgüzarı, İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:19

Yunanistan yönetimi, kıyılarına olumsuz hava koşulları sebebiyle sığınan İran'a ait petrol tankerine ABD'nin talebi üzerine el konulduğunu açıkladı. 

Konuyla alakalı İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, "İran bayraklı bir gemi Yunanistan hükümeti tarafından bu ülkenin kıyılarında alıkonuldu. Mahkeme kararı ve ABD'nin koordinasyonuyla geminin yüküne de el konuldu. Mürettebat ve kendisinin güvenliğini sağlamak için Yunanistan kıyılarına sığınan gemiye ne yazık ki herhangi bir yardım sağlanmadı" ifadelerine yer verildi. 

Diğer yandan petrolün askerler tarafından gemiden alındığı belirtilirken İran tarafından yapılan açıklamada, "Bu açık bir korsanlık örneğidir" sözlerine yer verildi. 

Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye hazırlanıyor Fransa'yı kovdular şimdi sıra ABD ordusunda: Pentagon askerlerini Nijer'den çekmeye... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'A ÇAĞRIDA BULUNULDU

Açıklamada, Yunanistan hükümetine uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme ve İran gemisini derhal serbest bırakma çağrısında bulunuldu.

İran olay üzerine Yunanistan'ın Tahran'daki Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için hayatlarını tehlikeye atıyor Ölüm ile burun buruna! Gazzeliler denize bırakılan yardımları toplamak için... Haberi Görüntüle

'YAPILAN ULUSLARARASI BİR EŞKİYALIK ÖRNEĞİDİR'

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İran bayrağı taşıyan bir gemideki yüke el konulması Yunan hükümeti ve gemiyi yasa dışı olarak alıkoyanların sorumlu tutulacağı uluslararası bir eşkıyalık örneğidir" sözleri kaydedildi. 

Ayrıca açıklamada, "İran, yasal haklarından feragat etmeyecek ve Yunan hükümetinden denizcilik ve taşımacılık alanındaki uluslararası yükümlülüklerine uymasını bekleyecektir" ifadelerine yer verildi. 

İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber saldırı düzenleniyor İran İsrail'e kamikaze İHA saldırısı başlattı: İsrail'in radar sistemlerine siber... Haberi Görüntüle

ABD MÜTTEFİKLERİNE İRAN GEMİLERİNE EL KOYMA ÇAĞRISINDA BULUNUYOR 

ABD yönetimi, İran'a uyguladığı tek taraflı yaptırımlar kapsamında Tahran yönetiminin petrol satışlarını "yasa dışı" kabul ederek, müttefiklerine İran gemilerinin taşıdığı petrole el koyma çağrısında bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading