Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan ABD'den bir darbe daha yedi! F-35'te hayal kırıklığı

Yunanistan ABD'den bir darbe daha yedi! F-35'te hayal kırıklığı

Yunan basınında yer alan bir habere göre, ABD'nin Yunanistan konusunda öncelikleri yer değişti. Yunanistan'a F-35 verilmeyeceği iddia edilen haberde Almanya ve Finlandiya'nın toplu F-35 tedarikinin bu kararın alınmasında etkili olduğu belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:05

Yunan gazetecei Dionisis Antonellos, ABD'nin Yunanistan karşısında önceliklerinin değiştiğini iddia etti. 

Yunanistan'ın kısa süre için savunma sistemine katmayı hedeflediği F-35'leri bir süre daha alamayacağını iddia eden Antonellos, bunun arkasında Almanya ve Finlandiya'nın talepte bulunması olduğunu belirtti.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den THY açıklaması: 'Elhamdülillah' Haberi Görüntüle

ALMANYA 35 FİNLANDİYA 64 F-35 ALACAK  

Değişen jeopolitik dengelere dikkat çeken Antonellos, Almanya'nın 35 tane F-35 almak istediğini söyledi. 

Diğer yandan yüzyılın anlaşmasının ABD ile Finlandiya arasında imzalandığını belirten Antonellos, Berlin'den sonra Helsinki'nin de 64 adet F-35 almak için talepte bulunduğunu belirtti. 

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine iftar vakti saldırdı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN İKİNCİ PLANA ATILDI 

Antonellos yazısında Atina'nın talebinin, Almanya ve Finlandiya'nın siparişlerinin gerisinde kaldığı için ikinci plana atıldığını belirtti. 

Bu sebeple F-35 siparişlerinin üretiminde Almanya ve Finlandiya'nın taleplerinin dikkate alınacak, daha sonra Yunanistan'ın ihtiyaçları karşılanılacak. 

ABD Senatosu'ndan Netanyahu'ya şok: 'Talebi reddedildi' Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN KULLANILMIŞ RAFALELERE KALDI

Antonellos'un yazısına göre Yunanistan, şu an sadece ABD'den aldığı Viper tipi helikopterler ve Fransa'dan aldığı kullanılmış Rafale savaş uçakları ile yetinmek zorunda kalacak. 

Yunan kazıklandı! ABD'den komşuya F-35 şoku: 5. nesil değil türünün... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN YALNIZ MI KALIYOR? 

Diğer yandan ABD, daha önce Yunanistan gaz projesi olan EastMed'i desteklemekten de vazgeçmişti. Art arda yaşanan bu gelişmeler ABD'nin Yunanistan'ı yalnız bıraktığı iddialarını çoğaltıyor. 

İsrail esir takasıyla serbest bıraktığı Filistinlileri yeniden gözaltına alıyor Haberi Görüntüle

ABD S-300'LERİ UKRAYNA'YA VERİN DEMİŞTİ

ABD, Rusya Ukrayna savaşı sırasında Yunanistan'dan S-300 hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya göndermesini istemiş, Ukrayna ise bu talebi reddetmişti. 

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Selanik'te düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'ya silah yardımı yapmanın mümkün olmadığını belirtmişti. 

İkonomu açıklamasında, "Şu an masada böyle bir konu yok. Her halükarda, ülkemizin savunması için gerekli olan silah sistemleri (S-300) böyle bir tartışmanın konusu olamaz" demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading