Yandex Metrica

Yunan spikerin Suriye telaşı: Türkler muhtemelen Haseke'yi de almak istiyor

Yunan spikerin Suriye telaşı: Türkler muhtemelen Haseke'yi de almak istiyor

Türkiye'nin yakından tanıdığı 'Yunan spiker' Ionnis Theodoratos, son vidyosunda TSK'nın Suriye'deki PKK/YPG'ye yönelik operasyon hazırlıklarını yorumladı.

Dünya

15.03.2024, 23:42

Türk savunma sanayiine yönelik detaylı analizleriyle hem Yunanistan'da hem de Türkiye'de geniş bir takipçi kitlesi edinen 'Yunan spiker' Ionnis Theodoratos, Youtube'daki son vidyosunda bu kez Suriye kuzeyine yönelik operasyonu masaya yatırdı. 

Arkasındaki ekranda Türkiye'nin Suriye topraklarında kontrol ettiği bölgeleri gösteren Yunan spiker, geçmişteki Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonlarının ABD-Rusya izniyle gerçekleştiğini iddia etti. 

TSK ile Suriye Milli Ordusu ortaklığında PKK/YPG terör örgütüne yönelik yapılması planlanan yeni operasyona Rusya'nın onay verdiğini ileri süren Yunan spiker, Türkiye'nin sahada ABD ile karşı karşıya kalması halinde 'bunun sonuçları olacağını' dile getirdi. 

"Türkler şu an burada ama doğuda muhtemelen Haseke bölgesini de almak istiyorlar. Burada bir operasyon olması için hem Rusların hem de Amerikalıların onayı gerekiyor. Buradaki operasyon ikisinden birini izni olmadan gerçekleşirse, sonuçları olacaktır" diyen Yunan spiker Theodoratos, Rusya'nın operasyona yeşil ışık yaktığını ancak ABD'nin tavrının henüz belli olmadığını savundu. 

Terör destekçisi Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerini Türkiye'nin veto ettiği meselesini de atlamayan Yunan spiker, bu konunun Suriye'ye operasyon için kullanılacağını öne sürerek şunları söyledi:

Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu ilk kez görüntülendi! Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu... Haberi Görüntüle

"BİR YEŞİL IŞIĞA HAZIR OLMALIYIZ"

"Türkler sadece Finlandiya ve İsveç konusunda sadece üyelik için şantaj yapmıyorlar. Yeşil ışık alabilecekleri her alanda şantaj yapıyorlar. Buradaki alan ekonomik bir yeniden yapılanma içerisinde. Çünkü Amerikalılar burayı istedi ama demokratlar bize kötü bir sürpriz yapacak mı bilmiyorum. Temel ekonomik gelişmenin koşulları var ve burada hazır olmalıyız. Burası cihatçıların eski başkenti Rakka ve kuzeydoğu Suriye. Buralarda yaşanacak gelişmelere hazır olmalıyız. Belki burası için bir yeşil ışık gelmeyebilir ama o zaman Kıbrıs ve Yunanistan aleyhine bir yeşil ışığın gelmesi olasılığına hazır olmalıyız." 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

"YUNANİSTAN'IN GÜVENLİĞİ BASRA'DAN BAŞLAR"

"Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı. Ülkemizin savunması Basra Körfezi'nden başlar. Evet, size garip gelse de savunmamız oradan ve Suriye'den başlıyor. Buralar Yunan jeopolitik savunma sisteminin kaleleridir. Bu bölgede neler olduğunu unutmayın, orada Yunan Ortodoks nüfusu var. Bu nüfusun Esed rejimi ve Ruslar sayesinde kurtulduğunu fark etmeli ve kabul etmeliyiz. Bu yüzden biz de oralarla ilgilenmeliyiz, bu kadar basit ve açık." 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading