Yandex Metrica

Yunan medyası bunu konuşuyor: Türkiye isterse Rusları bölgeden silebilir

Yunan medyası bunu konuşuyor: Türkiye isterse Rusları bölgeden silebilir

Yunan Bluesky kanalının muhabiri İoannis Theodoratos, Türkiye için dikkat çeken sözler sarf etti. Theodoratos, “Türkiye istese Rusları bölgeden silebilir ama bunu yapmıyor” diyerek Türkiye’nin küresel ve bölgesel gücüne dikkat çekti.

Dünya

23.01.2024, 19:36

Yunan Bluesky kanalının muhabiri İoannis Theodoratos, Türkiye'nin istese Rus Donanmasını Akdeniz'den tamamen silebileceğini ancak bunu yapmadığını söylemesi dikkat çekti.

Theodoratos, "Avrupa ve ABD'de kişisel çıkarları doğrultusunda Türkiye'yi güçlendirmek için her şeyi yapan güçler var" diyerek Türkiye'nin küçümsenemeyecek bir ülke olduğunu dile getirdi.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

"TÜRKLER OLMASAYDI RUSLAR AKDENİZ'E İNEMEZDİ"

Rusya'nın Akdeniz'de gemilerini Türkiye sayesinde varlık gösterebildiğini öne süren Yunan spiker "Türkiye olmasaydı, Rusya Suriye'de kolayca donanmaya sahip olamazdı. Rusya o bölgeleri koruyamaz. Bunu sadece Türkiye sayesinde yapabilir” dedi.

Rusya’nın Akdeniz’e açılmasına karşılık Türkiye olan ilişkilerine dikkat çeken Theodoratos, “Bu yüzden Türkiye ödüllendiriliyor. Sadece S-400'ler ile değil. Türkiye Rusya tarafından başka ne şekilde ödüllendiriliyor? Mesela birkaç gün önce Akkuyu'daki 4. reaktörün inşaatının Rus teknolojisiyle başladığını öğrendik. Türkiye ile olup bitenler ve göreceğimiz şeyler konusunda son derece dikkatli olmalıyız. Yaşananları görmezden gelemeyiz" şeklinde konuştu.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN BÜYÜK BİR YENİLGİSİ OLUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SAMP-T hava savunma sisteminin ortak üretimi için Fransa ve İtalya'ya teklif yaptığını hatırlatan Theodoratos, "Türkler SAMP-T'nin ortak üretimini kaynak kodlarıyla birlikte almak istiyor. Fransızlar ve İtalyanlar Türkiye'ye bu iyiliği yaparsa bu sadece Yunanistan'ın değil Avrupa'nın büyük bir yenilgisi olur."

"Almanya Avrupa'yı Rus gazına köle yaptı" diyen Theodoratos, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin birlikte yer aldığı fotoğrafı göstermesi Avrupa’nın korkularını ortaya koyuyor.

Theodoratos, "Çok iyi hazırlanmalıyız. Arkamda gördükleriniz halkla ilişkiler resmi değil. Bu bir istikrarsızlık ekseninin olduğunun teyididir" diye konuşarak "Diğer tüm endüstrilerin başına gelen onlarında başına geldi. Artık ucuz doğal gaz alamıyorlar" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading