Yandex Metrica

Yunan mahkemeleri, İskeçe Türk Birliği'nin statüsünün iadesi talebini reddetti

Yunan mahkemeleri, İskeçe Türk Birliği'nin statüsünün iadesi talebini reddetti

Batı Trakya'da, İskeçe Türk Birliğinin (İTB) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda yeniden tescil için başvurusu, Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından (Arios Pagos) reddedilince Türk azınlık kurum ve kuruluşları karara tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 17:36

İskeçe Türk Birliği'nin statüsünün geri iadesi talebinin Yunan mahkemelerince tekrar reddedilmesi tepki gördü.Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) bir açıklama yayınlayarak, Yüksek Mahkeme'nin kararının azınlık toplumunda derin hayal kırıklığına yol açtığı belirtildi. 

Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i sürgün mü etti? İngiltere'de büyük yankı uyandırdan kriz! Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i... Haberi Görüntüle

İNKARCI VE ANTİDEMOKRATİK TUTUM

2008 yılında AİHM'in İTB lehine verdiği karara karşın Yunan mahkemelerince bir an önce uygulanmasını bekleyen Türkler için açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yunanistan'ın 'Batı Trakya'da Türk yoktur' politikasının bir yansıması olarak karşımıza çıkan uygulamalardan vazgeçilmemesi son derece düşündürücü ve endişe vericidir. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak, devam eden inkarcı ve antidemokratik tutum karşısında endişemizi ifade etmek istiyoruz. Ülkemiz Yunanistan'da uluslararası hukuk, insan ve azınlık hakları ile demokrasi ve eşitlik kavramlarının özellikle son yıllarda zarar gördüğünü, Yargıtay'ın son İTB kararıyla bir kez daha yaşamış olduk. Bu durum karşısında tepkimizi ve hayal kırıklığımızı tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading