Yandex Metrica

Yunan istihbaratçı 'Türkiye parçalanır' deyip tehdit etti: Eğer Meis'e saldırırsanız Edirne'den İskenderun'a kadar...

Yunan istihbaratçı 'Türkiye parçalanır' deyip tehdit etti: Eğer Meis'e saldırırsanız Edirne'den İskenderun'a kadar...

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yaptığı yardımlarla bilinen Yunan istihbaratçı Savvas Kalenderidis, televizyonda söyledikleriyle hem Türkiye'yi tehdit etmeye çalıştı hem de kendi halkını korkuttu.

Dünya

08.03.2024, 03:59

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı 1999 Şubat'ında Atina'dan Kenya'ya kaçıran Yunan istihbaratçı Savvas Kalenderidis, Türkiye'yi ABD desteğinde işgal etmekle tehdit etti. Yunan topraklarına 580, Anadolu'ya ise sadece 2 kilometre mesafedeki Meis adasına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir operasyonu halinde bunun topyekûn bir savaşla sonuçlanacağını ileri süren Kalenderidis şu tehdidi savurdu: 

"Meis'e düşecek ilk Türk mermisi Edirne'den İskenderun'a kadar büyük bir savaşı ateşleyecektir. Bu da Türkiye'nin onlarca yıl geriye gideceği anlamına gelir ve birliğini sürdürüp sürdüremeyeceği bile kesin değildir. Türkiye uluslararası ortamın kendi lehine olmadığını gördü. Ege konusunda da ABD'nin tavrını biz değiştirdik. Almanya'nın tavrını gördük, Beyaz Saray'ın yaptığı çağrıları gördük..." 

Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir Haberi Görüntüle

İLK GÜNLER BİZİM İÇİN FELAKET OLUR DEYİNCE...

Savvas Kalenderidis

Yunan televizyonunda katıldığı programda Kalenderidis, sunucunun "Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'da düştüğü durumdan ders aldı mı?" şeklindeki sorusuna verdiği cevapla da Yunanlıları korkuttu. "Bizim savaşımız o kadar uzun sürer mi bilmiyorum ama ilk günler bizim için çok şiddetli ve felaket olacak" diyen Yunan istihbaratçıya program sunucuları müdahale etmek zorunda kaldı. 

"Böyle senaryolar anlatmayın, bunları kimse duymak istemiyor" diyen sunucuya Kalenderidis, "Ne yapayım, karşı taraf Meis'i alacağını söylüyorsa Yunanistan'dan da bir mesaj almaları gerekiyor" şeklinde cevap verdi. 

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi... Haberi Görüntüle

BÜYÜK DOĞALGAZ YATAKLARI O BÖLGEDE

Doğu Akdeniz'de büyük doğalgaz yataklarının 2020 yılında Oruç Reis gemisinin de araştırma yaptığı ve Fatih sondaj gemisinin bir süre faaliyette bulunduğu bölgede olduğunu dile getiren Kalenderidis, sözkonusu bölgenin Kıbrıs batısındaki Baf açıkları olduğunu söyledi. Abdülhamid Han sondaj gemisinin şimdilik o bölgeye ya da Türkiye-Libya deniz sınırına gitmeyerek iki ülke arasındaki gerilimi azalttığına dikkat çeken emekli istihbaratçı şöyle konuştu:

"Türkiye'nin Meis tehditlerine cevap veren kişi neden ben olmayayım? Bölgenin tokatlanan ülkesi hep biz mi olacağız? Karşı taraftan tehditler geldiğinde onları ciddiye almalıyız. Böyle bir durumda Ankara'nın ödeyeceği bedel ağır olur." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading