Yandex Metrica

Yunan gazetesinden skandal çağrı: Türkiye NATO'dan atılmalı

Yunan gazetesinden skandal çağrı: Türkiye NATO'dan atılmalı

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakmasının yankıları devam ederken Yunan gazetesi Kathimerini, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğini belirten habere imza attı.

Dünya

11.02.2024, 03:37

İslam düşmanı aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın İsveç'in Stockholm şehrinde Kur'an-ı Kerim'in yakmasının ardından Türkiye'den büyük tepki geldi. Skandal eylemden sonra Türkiye, İsveç'e NATO kapılarını kapatırken Finlandiya'ya yeşil ışık yaktı.

ABD'de 27 senatör Joe Biden'a Türkiye hakkında skandal bir mektup yazdı. Senatörler, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verilmediği sürece Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satılmamasını istedi. Yunan medyası da Türkiye aleyhinde kirli propaganda yürütmeye başladı. Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, Türkiye ile ilgili skandal bir habere imza attı.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE, ŞANTAJ YAPIYOR''

Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinden George Monastiriakos, "Rus askeri teçhizatı satın alarak F-35 savaş uçağı programını tehlikeye atan, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Ermenilere yönelik etnik temizliğine ve Rusya ile İran'ın yaptırımlardan kurtulmasına yardım eden Türkiye, İsveç ve Finlandiya'ya şantaj yapıyor. Hamas ve Müslüman Kardeşler gibi terör örgütlerini barındırıyor, Suriye'deki ABD askerlerini tehlikeye atıyor, NATO ortağı Yunanistan'ı işgal etmekle tehdit ediyor, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunu ihlal ediyor. Liste uzayıp gidiyor ama kesin olan bir şey var." ifadelerine yer verdi.

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

"NATO ANLAŞMASININ 2. MADDESİ İHLAL EDİLDİ''

Söz konusu haberin devamında şu ifadelere yer verildi; "Türkiye NATO anlaşmasının 2. maddesini ihlal etti. Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasını engellemeye devam ederse, özgür dünya Türkiye'yi İttifak'tan ihraç etmelidir. Tabii, Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 2. maddesini ihlal ettiği için Türkiye'yi NATO'dan çıkarmanın ittifak için ağır sonuçları olacaktır. Örneğin, NATO'nun Karadeniz, Kafkaslar ve Orta Doğu'daki varlık ve güç yansıtma yeteneği azalacaktır. İttifak ikinci en büyük ordusunu kağıt üzerinde kaybedecektir.

Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Katil İsrail'den Hamas yetkililerine suikast Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE, İTTİFAKTAN ÇIKARILMALI''

Türk Boğazlarına ve Karadeniz'e erişim kısıtlanacaktır. CIA ile MİT arasındaki paha biçilmez istihbarat paylaşımı büyük olasılıkla sona erecektir. Washington'un Ankara üzerinde nüfuzunun azalması, Türkiye'nin Yunanistan'ı işgal etme olasılığını da artıracaktır. Erdoğan, NATO genişlemesini engellemeye devam ederse, özgür dünya Türkiye'yi ittifaktan çıkarmalıdır. Yeter artık!" 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading