Yandex Metrica

Yunan gazeteci 'Türkiye Yunanistan'a saldırırsa' diye sordu: ABD Dışişleri Bakanı'ndan dikkat çeken cevap

Yunan gazeteci 'Türkiye Yunanistan'a saldırırsa' diye sordu: ABD Dışişleri Bakanı'ndan dikkat çeken cevap

Türkiye ziyaretinin ardından Yunanistan'a giden ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Yunan gazetecinin 'Türkiye'nin Yunanistan'a saldıracağını düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusuna 'İki ülke de tek taraflı eylemlerden kaçınmalı' şeklinde cevap verdi.

Dünya

23.01.2024, 22:19

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Yunan medyasına röportaj verdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'yi ziyaret eden Blinken, Bakan Çavuşoğlu ile Adana'da inceleme yapmış ve Cummhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Blinken, Türkiye ziyaretinin ardından Yunanistan'a gitti.

Blinken Yunan gazetecinin 'Türkiye'nin er geç Yunanistan'ın tehdit edeğini düşünüyor musunuz?' sorusunu iki tarafın da tek taraflı eylemlerde bulunmamasının herkesin menfaatine olduğuna dikkat çekerek cevapladı.

Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri yerini bulmadı Savaş tiyatrosu böyle bitti: 300 İHA ve füze ateşlendi, hiçbiri... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'I BİRLİKTE GÖRMEK İSTİYORUZ'

Türkiye ve Yunanistan'ın sakinliğe devam etmesini umut ettiğini ve gelecek aylarda iki ülke arasında diyalog ve diplomasi gibi konularda çözüme ulaşılmasını beklediğini söyleyen Blinken, "ABD için Türkiye ve Yunanistan'ın yakın müttefik, yakın partner ve yakın dost olması önemli çünkü biz onları birlikte görmek istiyoruz" dedi. Blinken her iki ülkenin de karşı karşıya gelmemesi durumunda fırsatların artacağına da dikkat çekti.

İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE DEPREMİN YARALARINI SARMAYA ODAKLANMIŞ DURUMDA'

Antakya'da önceki gün meydana gelen deprem ile ilgili de konuşan Blinken, şöyle konuştu:

Türkiye tamamen depremin yaralarını sarmaya odaklanmış. Dün bir artçı daha yaşandı. İnsanlar korkmuş durumda. Depremden kurtulanlar korkmuş. İnsanlar evleri yıkılmamış olsa bile evlerine gitmeye korkuyorlar.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da görüştük' ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller'dan İran açıklaması: 'Türkiye Dışişleri Bakanı... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE ER YA DA GEÇ YUNANİSTAN'I TEHDİT EDECEK Mİ?

Konuşmanın ardından Anthony Blinken ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nicos Dendias Yunan gazetecilerin sorularını cevapladı. Blinken, Yunan gazetecinin 'Türkiye'nin er geç Yunanistan'ı tehdit ederek eski söylemine döneceğini düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Bakın, her iki ülkenin de yakın bir dostu, ortağı, müttefiki olarak, bu bizim çıkarımızadır. Hem Yunanistan hem de Türkiye'nin uzun süredir devam eden farklılıkları çözmenin yollarını bulmasının, bunu diyalog yoluyla, diplomasi yoluyla, barışçıl bir şekilde yapması ve bu arada hiçbir tek taraflı eylemde bulunmaması veya itici söylemler kullanmaması menfaatine inanıyorum. Bunlar sadece işleri daha zor ve daha zorlu hale getirir.

 

Ortaklarımızdan herhangi birinin ileriye dönük olarak ne yapacağına dair gerçekten konuşamam, ancak her iki ülkede de uzun süredir devam eden farklılıkları çözmenin yollarını bulmaya, - bu kısmı - dünyanın bir çatışma alanını değil, bir işbirliği alanını paylaşıyorlar. Ve bunun Yunanistan ve Türkiye'deki insanların yararına olacağından hiç şüphem yok, ancak bunu farklılıkların üstesinden gelmenin zorluklarını kabul ederek söylüyorum. Onlar gerçek. Ancak bir arkadaş, her ikisinin de müttefiki bir ortak olarak, kesinlikle arkadaşlarımızın gelecekte izleyecekleri yolun bu olduğunu umuyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading