Yandex Metrica

Yunan basını manşetten saldırdı: Türkiye kopyalıyor

Yunan basını manşetten saldırdı: Türkiye kopyalıyor

Türkiye'nin savunmada kurduğu ittifaklar Batı'da endişeye neden oluyor. Önce Fransız, ardından Yunan basınında çıkan skandal bir haberde Türkiye, Fransa'dan satın alınan Rafale jetlerine ait sırları ele geçirmekle suçlandı. İftiranın içerdeki Katar düşmanlığıyla da yakın ilişkisi var.

Dünya

23.01.2024, 17:37

Ege ve Akdeniz'de hava üstünlüğünü ele geçirmek için yoğun mücadele veren Yunanistan'ın, Türkiye'ye karşı silahlanma yarışında en büyük müttefiki Fransa. Geçtiğimiz eylül ayında dev bir savunma programı açıklayan Yunanistan, Fransa’dan Rafale savaş uçaklarının alınacağını açıklamış ve bunun için 2,3 milyar Euro ödeneceğini duyurmuştu. 

Yunan parlamentosu tarafından onaylanan anlaşmayla birlikte Yunanistan, müttefiki Fransa'dan altısı yeni 18 Rafale savaş uçağı satın aldı. Yunan medyasıanlaşmanın ardından aylar süren Rafale propagandasıyla, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki hava üstünlüğünün el değiştirdiğini yazdı. 

YUNAN BASININDAN 'KOPYALAMA' İFTİRASI

İkinci el Rafale jetlerinin bu ay içinde Yunanistan'a teslim edilmesi beklenirken, Ta Nea gazetesinde bir kara propaganda haberi manşete taşındı. 

'Türkler satın aldığımız jetleri nasıl kopyalıyor: Rafale'in sırlarını çalıyorlar' başlığıyla yer alan haberle, Türkiye askeri casuslukla suçlandı.  Yunan basını Katar'ın Atina'ya karşı Türkiye'ye yardım ettiğini iddia etti.

İFTİRANIN KAYNAĞI FRANSIZ BASINI

Aslında iftira manşetinin ilk adresi Yunanistan değil, Fransa. Fransız medyası iki gün önce Türkiye'nin askeri tatbikat adı altında, Katar'a ait Rafale savaş uçaklarını incelediğini iddia etmişti. Farnsız basını Türkiye'nin bu şekilde, Rafale uçaklarının hassas bilgilerini ele geçiirerek karşı strateji geliştirdiğini iddia etmişti. 

TÜRKİYE KATAR'LA ANLAŞARAK TERS KÖŞE YAPTI

Fransa ve Yunanistan'ın rahatsızlığının esas nedeni Katar'la yapılan savunma anlaşması. Türkiye’nin 2 Mart 2021 tarihinde Katar’la imzaladığı anlaşmaya göre Katar, Türkiye’de 36 savaş uçağı bulundurabilecek.  Yunanistan’ın üstünlük olarak gördüğü “Rafale” kozuna karşı Türkiye'nin bu adımı ülkede büyük bir rahatsızlığa neden oldu. Yunanistan'a göre Türkiye bu üstünlüğü Katar üzerinden bertaraf etmiş oldu. 

KATAR YALANLARI TESADÜF MÜ?

Bütün bu rahatsızlık ekseni akılları geçtiğimiz hafta Katar'ı merkeze oturtarak gündeme taşınan yalan furyasını getiriyor. Son iki haftada sıklıkla ortaya atılan o yalanlardan bazıları Kanal İstanbul konusunda Katarlıların dev araziler aldığı iddiaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu'nun “Katarlı gençler ülkemizde sınavsız tıp okuyabilecek” yalanı ve en son Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara peşkeş çekildiği iftiraları... CHP kanadında gündeme getirilen bu iddialar ve eş zamanlı olarak Fransız ve Yunan medyasında çıkan iftira dolu haberler, Türkiye'deki muhalefetin dışardaki bağlantılarını göstermesi açısından kritik. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading